Kültür Mantarı

Hazırlayan: Berkay DÜNDAR

Aralıksız gösteriler

Çankaya Sahne, 21 gün boyunca sevilen oyunları izleyiciyle buluşturuyor. Pandemi koşullarına göre düzenlenen etkinlik 31 Ocak’a dek sürecek.

Konser seçenekleri

Borusan Sanat, konserlerine tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta solist ve şefleri ağırlayacak olan borusansanat.tv’nin ücretsiz konser kayıtları 16 Ocak’ta yeniden başlıyor. Diğer yandan Borusan Müzik Evi’nin hazırladığı Argüden & Olgun Duo projeleriyle, 13 Ocak’ta buluşacak. 14 Ocak saat 21.00’de ise Amsterdamlı klarnetçi Oğuz Büyükberber, etkileyici üçlüsüyle Borusan Müzik Evi’nde. Konserlerin ayrıntılı programlarına Borusan Sanat’ın internet sitesinden ulaşılabilir.

Randevusuz gitmeyin

Coşkun Sami’nin “Sumerki” sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Ressam neyin geçici, neyin kalıcı olduğu ve geleceğin ne olabileceğine dair yorumlarıyla izleyiciyi muğlak, belirsiz bir yolculuğa şu sözlerle davet ediyor: “Ağırlıklı olarak görsel sanatlarla meşgul olduğum düşünülürse; işaretler, görüntüler ve bir dereceye kadar da resim sanatı hakkında bir şeyler bilmeliyim diye varsayılır. Örneğin: Gölge, ışığın eksikliğidir. Ancak geçmişin gölgelerinden koparılıp tekrar bize dönen görüntülerin aydınlandıkları anlamına gelmez.” Tuval üzeri yağlıboya ve kâğıt üzeri mürekkep ile üretilmiş eserlerden oluşan “Sumerki” sergisi, İstanbul Concept Gallery’de pandemi koşullarına uygun düzenlenecek. 7-29 Ocak tarihleri arasında randevu alınarak gezilebilir.

Dört kentte konser verecek

Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birleştiren Ahmet Aslan, solo konserleriyle dinleyicileriyle buluşacak. Sırasıyla İzmir, Kocaeli, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek etkinlik 11 Ocak’ta başlayıp, 13 Şubat’a kadar sürecek. Konserlerin ayrıntılı takvimine Biletix’ten ulaşılabilir.

Türkülerle terapi yolculuğu

Oyuncu Fırat Tanış, Semih Çelenk’in yazdığı ve yönettiği tek kişilik türkülü seyirlik gösteri ‘Gelin Tanış Olalım’, bu akşam saat 20:30’da Trump Sahne’de sanatseverlerle buluşuyor. “Türkülere içten geldiği gibi eşlik edebileceğiniz toplu bir terapi, iç dünyanıza yapacağınız bir yolculuk” şeklinde betimlenen gösteride, Fırat Tanış, sesiyle sözüyle bu yolculukta sanatseverlerin kılavuzu oluyor.

Yeni yılda 19 ayrı oyun

DasDas bu hafta komediden trajediye, çocuk oyunlarından, konserlere birbirinden farklı etkinlikleri ziyaretçileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. DasDas, yeni haftada ‘Cimri’, ‘Aşk Geçmişim’ ve ‘Kedi Cenazesi’ oyunlarını sahneye taşıyor. DasDas Çocuk’un oyunları ise hafta sonu miniklerle buluşacak. 10 Ocak’ta başlayan gösteriler 21 Ocak’a kadar sürecek, toplamda 19 oyunun sahneleneceği programın ayrıntılarına DasDas’ın internet sitesinden ulaşılabilir.