Kültür Mantarı

Hazırlayan: Erkin Can SEYHAN

İKSV 50’nci yılını Nick Cave ile kutluyor​

Türkiye’nin köklü kültür ve sanat kuruluşlarından İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV), kuruluşunun 50’nci yılını görkemli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. 21 Ağustos akşamı saat 18.00’da Parkorman’da gerçekleştirilecek olan Nick Cave & The Bad Seeds konseri ise bu yazın en unutulmaz etkinliklerinden biri olma vaadini taşıyor. 64 yaşındaki Avustralyalı rock efsanesi Nick Cave, 1973 yılından beri sürdürdüğü aktif kariyeri ile dünyanın dört bir yanında geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Nick Cave & The Bad Seeds ise yaklaşık 40 senelik yolculukları boyunca çok sayıda önemli çalışmaya imza attı.

‘Karma’ ziyaretçilerini ağırlıyor

Uluslararası alanda 27, ulusal alanda 44 olmak üzere toplamda 71 ödüle sahip olan sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Karma” adlı sergisi, Brieflyart ev sahipliğinde İstanbullu sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. 4 Ağustos’ta ziyarete açılan sergide Ekşioğlu’nun 30’dan fazla eseri yer alıyor. Sergide Ekşioğlu’nun yağlıboya tuval eserleri ve fine art edisyonlu baskı çalışmalarının yanı sıra baskı üzerine sanatçının müdahale ettiği karışık teknik eserleri yer alıyor. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun farklı renkleri ve imgeleri buluşturan kendine has sanatını merkezine alan Karma, ziyaretçilerine farklı hissiyatları bir arada sunma vaadini taşıyor. Karma, 18 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Ünlü DJ Christian Löffler İstanbul’da

Alman prodüktör ve DJ Christian Löffler, deneysel tekno sahnesine son yıllarda damga vuran isimlerden biri olarak 13 Ağustos gecesi İstanbul Klein Phönix Park’ta sahne alacak. Almanya’nın önde gelen elektronik müzik sanatçılarından ve prodüktörlerinden olan Löffler, kendine has sahne tasarımı ve görsel kullanımı ile ön plana çıkıyor. Sanatçının 2012 yılında yayımladığı A Forest ve 2016’da yayımladığı Mare albümleri, çok sayıda elektronik müzik dinleyicisi tarafından olumlu tepki almıştı. Yeni sahne tasarımı sayesinde dinleyicilerine stüdyo havası vadeden Christian Löffler’in İstanbul konserinin biletleri, Bugece.co üzerinden temin edilebilir.

Bahçe Tiyatrosu’nda iki tiyatro oyunu

KüçükÇiftlik Park’ın organizasyonu ile gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda üçüncü sezon devam ediyor. Başarılı tiyatro ekiplerinin sevilen oyunların tiyatroseverler ile buluştuğu etkinlikte bu hafta iki önemli eser sahnelenecek. Bahçe Tiyatrosu’nun sahnesi 17 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00’da Lauren Gunderson’un yazdığı ‘Doğal Afet’ oyununa ev sahipliği yapacak. İlayda Öncü’nün çevirdiği ve Ahmet İlker Ergin’in yönettiği oyunda Nilperi Şahinkaya, oyuncu olarak tek kişilik bir performans sergileyecek. 18 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’da ise Aristofanes’in ‘Kuşlar’ oyunu sahnelenecek. Yavuz Pekman’ın uyarladığı ve Volkan M. Sarıöz’ün yönettiği oyun, geniş oyuncu kadrosu ile sahnelenecek.