Kültür Mantarı

Hazırlayan: Erkin Can SEYHAN

Kaş Caz Festivali geleneğe dönüşüyor​

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Kaş Caz Festivali, Akdenizli müzikseverler ile caz müzisyenlerini buluşturuyor. 26-27-28 Ağustos tarihlerinde Antalya Kaş’taki Setur Marina’da gerçekleştirilecek olan festival, Telvin Trio, Kerem Görsev Trio & Fatih Erkoç ve Urial Herman Trio & Itamar Borochov gibi grupları ağırlayacak. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi ile hem bölgedeki müzik kültürü hem de Türkiye’deki festivaller açısından bir geleneğe dönüşen festivalin biletleri Biletix’ten alınabilir.

Maviliklere uzanan sergi devam ediyor

İtalyan ressem Lorenzo Mariotti’nin kişisel sergisi “Deniz ve Ötesi”, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sanatçının 33 yağlı boya eserini sanatseverlerle buluşturan ve Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. “Deniz ve Ötesi” denize ait olgular ile günlük hayattan etkileşim kurarken sanatseverlere kişisel deneyimlere ve yaşanmışlıklara dayalı bir anlatım sunuyor. Sanatçının İtalyan Deniz Kuvvetleri’nde görev yaptığı yıllara temas eden Deniz ve Ötesi, 11 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Şaşaa’yı ziyaret etmek için son günler

Amerikalı sanatçı Jonathan Monaghan’ın kişisel sergisi ŞAŞAA, Kalyon Kültür’de sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Baskı, heykel ve animasyon gibi pek çok farklı teknikle üretilen eserleri ile tanınan ve dijital sanatın öncülerinden olan Monaghan’ın, bu sergide 20’den fazla eseri sergileniyor. Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünde sanatseverlerle buluşan ŞAŞAA’da ön plana çıkan eserler, Barok çağ ile günümüze damgasını vuran dijital dünya arasındaki paralellikleri ele alıyor. İstanbullu sanatseverlere sıradışı bir deneyim vadeden ve ilgi çekici eserleri buluşturan sergi, 27 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kabarenin ustası muhabbete devam ediyor

Türk tiyatro ve sinemasının yaşayan efsanelerinden Metin Akpınar, düzenli olarak gerçekleştirdiği söyleşi etkinliği “Metin Akpınar İle Muhabbet” kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerini dolaşmaya devam ediyor. İyi Ki Yapmışım adlı belgesel ve Zeynep Miraç tarafından kaleme alınmış olan Sahneye Adanmış Bir Ömür adlı biyografi kitabının ardından sevenleriyle buluşmaya devam eden Akpınar; 24 Ağustos’ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 27 Ağustos’ta da Ayvalık Amfitiyatro’da seyircileri ile buluşacak. Metin Akpınar, Devekuşu Kabare deneyimi başta olmak üzere pek çok konuda anılarını paylaştığı söyleşilerde seyircilerin sorularına da samimiyetle yanıt getiriyor.