Kültür Mantarı
Fotoğraf: Borusan

Hazırlayan: Işıl Çalışkan

Sürdürülebilir bir dünya için sanat

Gezegenimiz için kritik olan sosyo-kültürel değişim sürecini desteklemeyi amaçlayan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali devam ediyor. Festival, ekosistemin sağlığı ve dolayısıyla insan varlığının devamlılığına dair neler yapılabileceğine, yakın bir gelecekte nasıl bir dünyada yaşayacağımıza ve herkes için adil bir geçiş sürecinin nasıl olabileceğine dair sorulara yanıtlar arayan belgesellerle bu yıl da ilham olmayı sürdürüyor. Her sene yüzlerce film arasından seçkisine dâhil ettiği belgesellerle onları güçlendirmeyi, ilham vererek harekete geçirmeyi amaçlayan yarattığı etkiye odaklı festivalde tüm gösterimler ücretsiz. Film gösterimleri 1-6 Aralık tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net’de çevrimiçi olarak izlenebilir.

“Yüz Yüze”nin konuğu Ortaçgil

Müzik yazarı ve DJ Murat Beşer’in ev sahipliğinde her ay yeni isimlerin ağırlandığı “Yüz Yüze” sohbetlerin aralık ayı konuğu Türk müziğinin zamansız ismi Bülent Ortaçgil olacak. 4 Aralık Pazar günü Yapı Kredi bomontiada The Populist’te gerçekleşecek “Yüz Yüze” sohbete konuk olan Ortaçgil’in yarım asra yaklaşan müzikal yolculuğu, müzikseverlere unutamayacakları bir gün yaşatacak. Keyifli sohbetin ardından Murat Beşer, pikapların başına geçerek müzikseverlerle sevilen parçalardan oluşan özel bir playlist paylaşacak. Müzik ve sohbet dolu etkinlik katılan herkese keyifli bir hafta sonu yaşatacak.

Borusan Sanat’ta klasik bir hafta

Esra Berkman ve Lilian Tonella Tüzün ikilisinin yeni albümü New Music for Kanun and Piano, Borusan Müzik Evi’nde müzikseverlerle buluşacak. Yüzyıllar önce farklı kıtalarda doğan ve kendi müzik dünyalarının değerli temsilcileri olan piyano ve kanun, 21. yüzyılın çağdaş teknikleriyle ele alınan yeni müzik dilleriyle 2 Aralık Cuma günü saat 21.00’de Müzik Evi sahnesinde olacak.

Rembrandt Trio’nun yakında çıkacak albümlerinin ilk teklisi Melodie Antique, dinleyenlere müziğin farklı dönemlerine götüren sürükleyici bir hikâye sunuyor. Rembrandt Trio, 3 Aralık Cumartesi günü saat 21.00’de Müzik Evi sahnesinde müzikseverlerle bir araya gelecek.