Kültürpark Koruma Amaçlı Planı için uyarılar

BirGün EGE

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca 17 Haziran 2021 günü gündeme alınan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı için TMMOB Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri tarafından uyarılar geldi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark ile ilgili hazırladığı görüş dosyasını Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdi. Dosyada yapılaşma ile ilgili emsal alanının olması gerekenden fazla olduğu, alanın ‘Fuar, Panayır ve Festival Alanı’ tanımlandığını bu tanımda ‘Park’ adının geçmediği, hangarların kaldırılarak bu alanın parka dahil edilmesinin değerlendirilmesi isteği, korunacak ve tescilli binalar ile yer altı otoparkının tamamının emsal hesaplarına dahil edilip edilemeyeceğinin altı çizildi. Oda, Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne, ayrıntılı bir görüş raporu ileterek, değerlendirme sürecinde görüşlerinin dikkate alınmasını istedi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de, Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı teklifinin değerlendirildiği İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun toplantısına katılarak konuya ilişkin değerlendirmelerinin yazılı ve sözlü olarak paylaşıldığını bildirerek, sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.