Fenerbahçe Kulübü verdiği ilan ile Kenan Evren'i anması taraftarların tepkisine neden oldu. Sol Açık grubu yaptığı açıklamada "Kenan Evren’i katil bilirdik, faşist bilirdik, işkenceci bilirdik. Fenerbahçe'yi yönetenleri de hiç olmazsa demokrat ve muhalif bilirdik" dedi

Kulüp ilan verdi, taraftar tepki gösterdi: Katil bilirdik, faşist bilirdik!

Fenerbahçe Spor Kulübü, önceki gün faşist cuntacı Kenan Evren'i gazetelere verdiği başsağlığı ilanı ile andı. Kulüp yönetiminin bu hareketi ise muhalif kimliğiyle tanınan Fenerbahçe taraftarının büyük tepkisine neden oldu. Sol Açık taraftar grubu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla yöneticilere sert eleştirilerde bulundu. Grup "Kenan Evren’i katil bilirdik, faşist bilirdik, işkenceci bilirdik. Fenerbahçe Kulübünü Yönetenleri de hiç olmazsa demokrat ve muhalif bilirdik" ifadeleriyle yöneticilere yüklendi.

'CUNTANIN DEĞİL, HALKIN TAKIMI'
Gezi Direnişi'ne de atıf da bulunan grup açıklamasını şöyle devam etti: "Fenerbahçe, 5200 no’lu kongre üyesi faşist generallerin veya 17 yıldır kulübü her türlü yalan ve dolanla yönetenlerin değil; Lefter’lerin, Basri’lerin, Selçuk Yula’ların ve en önemlisi 12 Mayıs direnişini gerçekleştiren, 3 Temmuz sonrasında sokaklarda, statta ve Çağlayan’da armaya sahip çıkmak için gövdesini tomaların, polis copları ve gazlarının karşısında siper edenlerindir. Ali İsmail’lerin, Ahmet Atakan’ların, Burak Yıldırım’ların Fenerbahçesidir. Fenerbahçe katil, faşist, cuntanın değil Halkın Takımı'dır."

Evren'in cenaze namazı sırasında protesto!

 

Kenan Evren cenazesinde tek başına!

 

Kenan Evren'in kızı: Babam Herkesin iyiliğini isterdi, çok dürüst bir adamdı

Özkök faşist darbe liderini iyi bilirmiş: Allah rahmet eylesin

Evren'in cenaze törenine dört parti de katılmıyor!

Genelkurmay: Evren devlet mezarlığına gömülecek