Sanatçı Turgay Yakut, kendi bestelerinin yanı sıra Türkiye edebiyatının değerli şair ve yazarlarının şiiirlerinden bestelerin yer alacağı repertuar ile 14 Ocak Cuma günü dinleyiciyle buluşacak.

‘Kulvar Dışı’ Tınılar Dinleyiciyle Buluşacak

Aydın Demir

Şarkı söyleme eyleminin yaşamın melodik bir biçimi olduğunu düşünerek bestelerini oluşturan sanatçı Turgay Yakut, yılın ilk konserinde KarmaDrama Sahne’de dinleyicisiyle buluşacak. Konserin ismine “Kulvar Dışı Tınılar” ismini veren Yakut, kendi şiir ve bestelerinin yanı sıra Türkiye edebiyatının değerli şair ve yazarlarının şiirlerinden bestelerin de yer alacağı repertuarla 14 Ocak Cuma günü 21.00’da dinleyicisiyle birlikte olacak.

Konser öncesi bir araya geldiğimiz Yakut ile neden kulvar dışı bir konser olduğunu ve yaratım süreci hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Şarkılar ve anlam ile insanlara dokunmaya çabaladığını söyleyen Yakut, “Şarkı söylemenin içinin boşaltılıp, dürtülerin ön plana geldiği zamanlarda yaşıyoruz. Ben şarkılar ile anlam ile dokunmaya çalışıyorum insanlara. Bunun için diri olmaya, uyuşuk olmamaya ihtiyaç duyuyorum. Kendi bestelerimle performansımı bile isteye bir tiyatro salonunda performe ediyorum. Ne şiire, ne sese, ne melodiye, ne armoniye, ne de orada oluş halime, yani anlatıya, masala şımarıkça yaklaşmıyorum. Haliyle kulvar dışı olmuş oluyorum. Ateş başında anlatılan masalın sıcaklığını koruma gayreti içinde, güzel tınlamaya ve güzel tınlatmaya ant içmiş birisiyim” diye ekliyor.

kulvar-disi-tinilar-dinleyiciyle-bulusacak-963699-1.

‘Sese ve Şarkıya Çıktı Yolum’

Repertuardaki bestelerinin yaratım sürecine de değinen Yakut, “Herkes gibi benimde dertlerim vardı... Bu dertleri onarmam gerekiyordu, sesimi, ifademi, ritmimi, melodimi, armonimi bulmam gerekiyordu… Annemin ölümü, işsiz kalışım, diplomamın bir işe yaramaması, terk edilişlerim, yalnızlığım, kendimi bir yere ait hissedemeyişim, kendime güvenimin tarumar oluşu, pişmanlıklar… Ne varsa artık patlamış olacak ki sese ve şarkıya çıktı yolum.”