Kumbarasında gericilik biriktirenler
İslamcı kimliği ile bilinen Milli Gazete’de önceki gün Davut şahin imzasıyla yayımlanan yazıda İş Bankası yayınları tarafından çıkartılan...
İslamcı kimliği ile bilinen Milli Gazete’de önceki gün Davut şahin imzasıyla yayımlanan yazıda İş Bankası yayınları tarafından çıkartılan Kumbara isimli çocuk dergisindeki Van Gogh ve Leonardo Da Vinci gibi isimlerin tanıtımı gazete tarafından misyonerlik faaliyeti olarak tanımlandı
CAN UĞUR
Milli Gazete’de Davut şahin imzasıyla yayımlanan ‘Misyonerlik Kumbarası’ başlıklı yazıda pes dedirten ifadeler yer alıyor. Şahin yazısında İş Bankası yayınlarından çıkartılan Kumbara isimli çocuk dergisini incelerken dergide bulunan Van Gogh, Leonardo Da Vinci gibi dünyaya mal olmuş sanatçıların tanıtılmasını misyonerlik faaliyeti olarak tanımlamakla kalmıyor Rönesans’ın tanıtılmasını da ‘Yunan ve Hristiyan kültürüne hizmet’ olarak tanımlıyor.
‘GAVUR İCADI BUNLAR’
Leonardo Da vinci, Albert Dührer, Vincent Van Gogh gibi dünyaca bilinen ve eserleri insanlığa mal olmuş sanatçıların tanıtımını misyonerlik olarak tanımlayan Davut Şahin’in yazısında ‘Derginin adı: Kumbara. Arkasında koskoca İş Bankası Yayınları var. Dergiyi çocuklara ücretsiz dağıtıyorlar. Üç ayda bir çıkıyor, güya uzman bir ekip tarafından hazırlanıyor. Kısmen doğru, çünkü derginin içeriğine baktığınızda bilinçli bir şekilde Yunan Kültürü aşıladığını, dahası adeta bir misyoner gibi Hıristiyanlık propagandası içerdiğini görebiliyorsunuz. Derginin 7. sayısının içeriğine baktığınızda Rönesans, Barok, Ebbo İncili gibi tuhaf yazılara rastlıyorsunuz. Kültür seviyesi olarak da çocukların çok üzerinde.Yunan Kültürü ve bol Hıristiyanlık argümanların kullanıldığı dergide "İslamiyet"e ait bir ses, yazı ve fotoğraf bulamazsınız.’ İfadeleri yer alıyor.
‘TEK KELİME İSLAM GEÇMEMİŞ’
Davut Şahin’in Kumbara isimli çocuk dergisini yorumladığı yazısında ilginç ayrıntılar bulunuyor. Derginin misyonerlik faaliyetinin bir parçası olduğunu dile getiren ve örnek olarak da Davinci, Albert Duhrer gibi isimlerin tanıtım yazılarını veren Şahin bununla da yetinmiyor Yunan kültürünün çocuklar için tanıtıldığı dergiyle ilgili olarak yazar garip bir tespitte bulunuyor: "Tanrı" kelimesi 51 kez, "Allah" kelimesi hiç kullanılmamış. "Yunan" kelimesi 6 kez, "Türk" kelimesi hiç kullanılmamış. "Bizans" kelimesi 2 kez, "Osmanlı" kelimesi hiç kullanılmamış. "Roma" kelimesi 3 kez, "Selçuklu" kelimesi hiç kullanılmamış. "Kilise" kelimesi 5 kez, "Cami" kelimesi hiç kullanılmamış. "Atina" kelimesi 9 kez, "Ankara" kelimesi hiç kullanılmamış. "Hıristiyanlık" kelimesi 3 kez, Müslümanlık kelimesi hiç kullanılmamış.”
Birçok tanınmış sanatçı ve yazarın çocuklar için tanıtılıp dünya kültürlerinin incelendiği Kumbara isimli çocuk dergisinin misyonerliğe hizmet ettiğini dile getiren Davut Şahin’in yazısının sonunda yer alan şu ifadeler ise dikkat çekiyor: Avrupa'dan kilise merkezli ahlaki öğretiler ithal edilirken, Amerika'dan sahte "süper kahraman"lı köpürtülmüş tipler ithal ediliyor. Japonya'dan da "anime" markalı iri gözlü karakterler televizyon ve bilgisayarımızın dört bir tarafını sarmış görünüyor. Hasılı; İş Bankası destekli Kumbara dergisinde yayınlanan yazı ve çizgiler milletin temel inanç ve değerlerine ters düşmektedir. Bu yayıncılığı "düzeltin" demekle düzelteceklerini sanmıyorum. Yıllardır zaten buna benzer yayıncılık yapıyorlardı. Görünen o ki, Kumbara dergisinin yaptığı yayın, ayrı dünyaların insanı yetiştirmeye yönelik çabaların bir sonucu.
Bir çocuk yayınında kör parmağım gözüne, inanç, önyargı ve şartlandırma olmamalı. Yani resmen, düşünce, felsefe, inanç, din ve mezhep ayrımı gözetiliyor. İdeolojik yönlendirme ve önyargıdan uzak kalmalıydı... En kısa zamanda bu ülkede yayın yaptığını hatırlamalı. Milli ve manevi değerleri öne çıkaran yayınlarla kendini kabul ettirmeli.