Kumluca’da grev var
Fotoğraf: AA

Asena TUNCA

Antalya Kumluca Belediyesi’nde bir grup işçinin işten çıkartılması ve toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyesi işçiler, alınan grev kararını uygulamaya başladı. İşçiler, belediye önünde "Bu işyerinde grev var" pankartı açtı. Genel İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Vedat Küçük, belediye ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde uzlaşmaya varılamaması nedeniyle grev kararı aldıklarını söyledi: "Küçük, "Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

ALINTERİNE GÖZ DİKTİLER

DİSK Genel İş Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara, “Emekçilerin alın terine göz diken Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu suç işliyor” diye konuştu.

İşten çıkarılan işçilerden Kadir Duran’ın eşi Ayşe Duran, “Eşimin 28 yıllık emeğini kimseye gasp ettirmeyeceğiz” derken babası işten çıkarılan Simge Altıntaş, şöyle konuştu: “Babam ve çalışma arkadaşlarının haklarını yedirmeyeceğiz. Hakları verilene kadar ben de babamın yanında, grev çadırında olacağım.”

***

TAZMİNATINI İSTEYEN EMEKÇİLERE GÖZALTI

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösterirken, işçilerin çoğunluğu sendikalı olduktan sonra kapanma kararı alan ETF Tekstil’de direniş 76’ıncı gününde devam etti. Fabrikayı kapatma kararı alan işveren, işçilerin tazminatlarını ödemezken emekçiler Beşiktaş’taki Çırağan Palace önünde Hazır Giyim Konferansı öncesinde eylem yapmak istedi. Polis, 21 kişiyi gözaltına aldı, eylemi takip eden gazeteci Mert Soydan da darp edilerek Emniyet’e götürüldü. Gözaltına alınıp serbest bırakılan ETF işçisi Gülşah Ergi, “Tekmelerle bizi yerlere attılar. Hakkımızı alana kadar ne olursa olsun pes etmeyeceğiz” dedi. DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numaoğlu ise şunları söyledi: “Kadın-erkek demeden herkesi darp ettiler. Örgütlenme sorumlumuz Veysel Ulaş’a ters kelepçe yapıldı. Sesimizi duyurmak istedik. Sonuç yine gözaltı ve darp oldu.”