Eski ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen hakkında absürt suçlamalarla yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ tamamlandı. Soruşturmada herhangi bir ‘suç unsuru’na rastlanılmadı ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi

‘Kumpas’ sonuçlandı: Suç unsuruna rastlanılmadı

HABER MERKEZİ

Eski Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Başkanı ve Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) Yürütme Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Ergen hakkında absürt suçlamalarla yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ tamamlandı.

ÖDP’li Zeynel Abidin Ergen hakkında yürütülen soruşturmada, ‘herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı’ ve ‘FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunmadığından’ kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

'KUMPASI BOŞA ÇIKARTTIK'

kumpas-sonuclandi-suc-unsuruna-rastlanilmadi-516673-1.

Kararın açıklanmasının ardından bir açıklama yapan ÖDP’li Abidin Ergen, “Kumpası boşa çıkarttık” dedi. Abidin Ergen, şöyle devam etti: “İki yılsonunda verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı bir gerçeği bir kez daha göstermiş oldu.”

NE OLMUŞTU?

Zeynel Abidin Ergen, 21 Eylül 2016’da ‘FETÖ soruşturması kapsamında’ gözaltına alınmıştı. ÖDP’li Abidin Ergen, bir hafta gözaltında kalmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. ÖDP ve HAZİRAN ile Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Abidin Ergen serbest kalıncaya dek protesto eylemleri düzenlemişti.

Ancak ‘havuz medyası’, o günlerde bilindik tavrını sürdürmüştü. ÖDP’li Abidin Ergen’in gözaltına alınmasına ilişkin haberler, “HAZİRAN yöneticisine ‘FETÖ’ gözaltısı!”, “ÖDP’ye Cemaat gözaltısı” gibi başlıklarla servis edilmişti. Haberlerde ise, “FETÖ’nün sağcı-solcu, Alevi-Sünni, dindar-ateist diye ayırt etmeksizin tüm çevrelerde sinsice faaliyet yürüttüğü bilinirken, şu ana kadar FETÖ ile bağı tespit edilen pek çok sözde ‘Alevi derneği’ kapatıldı, ÖDP’li bazı isimler tutuklandı” gibi absürt ifadelere yer verilmişti.