AKP'li Mamak Belediyesi ekipleri, küpesi bulunan bir sokak köpeğini saldırgan olduğu iddiasıyla aldı. Köpeğin alınmasına engel olmaya çalışan avukat Tuğba Gürsoy, ekiplerin kendisine "Hakim, savcı, avukat kim gelirse gelsin, bize karışamaz. Biz bu köpekleri topladık" dediklerini aktardı. Avukat Güven Rıza Taştekin ise belediye çalışanları tarafından darp edildi.

Küpeli sokak köpeğini alıkoyan AKP'li belediye ekipleri, bir avukatı darp etti
Fotoğraf: ANKA

AKP'li Mamak Belediyesi ekipleri, sokakta yaşayan küpeli bir köpeği 'saldırgan' olduğu iddiasıyla bu yönde bir rapor olmadan alıkoydu.

Olay yerine giderek köpeğin alıkonmasına engel olmaya çalışan Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy, ekiplerin kendisine "Hakim, savcı, avukat kim gelirse gelsin, bize karışamaz. Biz bu köpekleri topladık" dediklerini aktardı.

Köpek, avukat Gürsoy’un tüm itirazlarına rağmen ekipler tarafından alındı. Gürsoy, belediye ekiplerine “Alamazsınız, köpeğin küpesi var. Aldırmam” diye itiraz etti. Gürsoy, ekiplerden; köpeğin saldırgan olduğuna dair raporu istedi. Belediye ekipleri raporu göstermedi. Belediye yetkilisi “Ne raporu göstereceğim, vatandaşın ihbarı var” dedi.

ARAÇLARININ ÖNÜNÜN KESİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Gürsoy, Mamak Polis Merkezi Amirliği’ne giderek, belediye ekipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye ekipleri de Gürsoy hakkında “göreve engel olma” iddiasıyla şikayette bulundu.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Gürsoy, köpeğin kendilerinden nasıl alındığını anlatarak, "Biz hukukçuyuz, kanunları biliyoruz. Görevlendirme yazımızla oradaydık. Şikayetlerimizde bulunduk. Şu an Mamak Belediyesi'nin geçici hayvan bakım evinin önündeyiz. Aldıkları yaşlı olan küpeli köpeği de halen bize teslim etmediler. Uyuşturucu iğneye dayanamamış ve ölmüş olabilir" dedi.

Gürsoy, belediye yetkililerinin kendilerinin arabasının önünü kestiğini ve ayrıca "Hakim, savcı, avukat kim gelirse gelsin, bize karışamaz. Biz bu köpekleri topladık" dediğini söyledi. Gürsoy, kendisine hakaret edildiğini, araçlarının önünün kesilmesiyle de 'hürriyeti tahdit' suçunun işlendiğini kaydederek, Belediyenin Veteriner İşleri Müdürünün kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Baronun Hayvan Hakları Merkezi yöneticileri köpek alındıktan sonra Mamak Belediyesi’nin barınağının önüne gitti. Burada merkezin yöneticisi avukatlar ile belediye yetkilileri arasında tartışma çıktı.

AVUKAT TAŞTEKİN DARP EDİLDİ

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Güven Rıza Taştekin de Mamak Belediyesi'nin barınağının önüne gitti. Burada merkezin yöneticisi avukatlar ile belediye yetkilileri arasında tartışma çıktı. Taştekin belediye çalışanları tarafından darp edildi. Taştekin “Boynuma darbe aldım, dizlerime vurdular. Parmağım morardı” dedi. Mamak Belediyesi, “Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü’nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” dedi.

ANKA Haber Ajansı'ndan Tamer Arda Erşin'e konuşan Taştekin, “Burada tam şu noktada Mamak Belediyesi çalışanları tarafından darp edildim. Niyetim içerideki meslektaşlara yandım etmekti, destek amaçlı gelmiştim. Çıkmak istememi beyan etmeme rağmen kendileri çıkmama engel oldular. Güvenlik görevlisine hiçbir şekilde hiçbir müdahalede bulunmadım. Talebimi belirttim ve akabinde 5-6 kişi üzerime saldırdı. Ne olduğunu anlamadım, herhalde beni burada öldürmek istiyorlar. Neticede çıktım. Şoku da atlatmış değilim. Boynuma darbe aldım, dizlerime vurdular. Parmağım morardı. Bunlar hakkında darp raporu da alacağız” diye konuştu.

MAMAK BELEDİYESİ: ŞAHIS HAKKINDA YASAL İŞLEMLER BAŞLATILMIŞTIR

Mamak Belediyesi, avukatlar hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı. Belediyenin internet sitesinden yaptığı açıklamada “24.11.2022 tarihinde saat 08:22'de çözüm merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesi’nde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği, yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan başka bir ihbar üzerine, Veteriner Müdürlüğü görevlilerinin köpekleri aynı araca alması esnasında bir şahıs, kaza sonucu ölen köpekle ve diğer köpeklerle ilgili tepki göstermiştir. Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü’nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

“Şehirde sahipsiz köpek olamaz. Allah-u Teala’nın sessiz kullarına kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyiz. Sosyal medyada çarpıtılarak yapılan yayınlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız"

ERDOĞAN, “SAHİPSİZ HAYVANLARIN YERİ SOKAKLAR DEĞİL, BARINAKLARDIR” DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Kasım'da sokakta yaşayan köpeklerin belediyeler tarafından "toplatılması" gerektiğini ve konuyla iki bakanlığa talimat verdiğini söylemişti. Erdoğan şunu söylemişti:

"Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı"