Kur maliyeti artırdı

Hüseyin ŞİMŞEK

Döviz üzerinden araç geçiş garantisi verilen üç köprünün bir günlük garanti bedeli, 41,8 milyon liradan 48,7 milyon liraya çıktı. Kurun sabit kalması durumunda, son dönemdeki kur artışının köprüler için bir yıllık ek maliyeti, 2 milyar 555 milyon lira olacak.

“Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan” inşa edildiği iddia edilen, özel sektöre döviz üzerinden araç geçiş garantisi verilerek inşa ettirilen üç köprünün maliyeti sürekli artıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, iki ay önce açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne yalnızca bir günlük verilen geçiş garantisinin tutarı, 18 Mart’tan bu yana yaklaşık 900 bin lira arttı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne verilen bir günlük geçiş garantisi tutarı yılbaşından bu yana 1 milyon 350 bin lira, Osmangazi Köprüsü’ne verilen bir günlük tutar da aynı tarihten itibaren 4,6 milyon lira arttı. Tüm köprülerin günlük garanti tutarındaki artış, 7 milyon TL’ye ulaştı. Yıllık 2 milyar 555 milyon TL’lik ek yüke ve AKP’nin garanti ödemeli projelerine tepki gösteren CHP’li Akın, köprülerin kamu bütçesine yükünü şu sözlerle anlattı: “1915 Çanakkale Köprüsü’ne 15 Avro artı KDV üzerinden günlük 45 bin araç garantisi verildi. 18 Mart’ta araç başına verilen garanti tutarı iki ay içinde kurdaki artış nedeniyle KDV dahil 289 liradan yaklaşık 309 liraya yükseldi. Osmangazi Köprüsü’ne 35 dolar artı KDV üzerinden günlük 40 bin araç geçiş garantisi verildi. Yılbaşından bu yana araç başına verilen garanti tutarı kur artışı nedeniyle KDV dâhil 560 liradan 675 liraya yükseldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 3 dolar artı KDV üzerinden günlük 135 bin araç geçiş garantisi verildi. Yine yılbaşından bu yana araç başına verilen garanti tutarı kur artışı nedeniyle KDV dahil 48 liradan yaklaşık 58 liraya yükseldi. Mantık dışı garantiler kara deliğe dönüşüyor. Bu nedenle dövizle verilen garantilerin tamamı derhal Türk Lirası’na çevrilmelidir. Kamunun bu yükü daha fazla kaldıracak gücü de kalmamıştır.”​