Yargı bağımsızlığının ayaklar altına alındığı bir dönemde Saray’da gerçekleşen hâkim ve savcı atamalarında konuşan Erdoğan ve Oktay, bir kez daha adil yargıdan bahsetti. Erdoğan, “Milletinin emrinde hâkim ve savcılara ihtiyacımız var” dedi

Kuralar Saray’da tarafsızlık rafta!

Yeni dönem hâkim ve savcı atamaları Saray’da gerçekleşti. Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim herhangi bir grubun veya ekibin değil sadece ve sadece devletinin, milletinin emrinde, kanunların gösterdiği istikamette görev yapacak hakimlere, savcılara, adliye personellerimize ihtiyacımız vardır” dedi.

Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleştirilen adli ve idari yargı hakimleri ile Cumhuriyet savcılarının kura töreninde konuşmalar öncesinde Erdoğan’ın mesajı okundu.

Adalet sarayları ve duruşma salonlarının üzerinde yazan “Adalet mülkün temelidir” sözünün sıradan bir slogan olmadığını, çok derin anlamlara sahip bir mesaj olduğunu ifade eden Erdoğan, “Eğer adalet yoksa devlet yoktur, devlet yoksa milletin istiklali ve istikbali yoktur. Özgürlüğü olmayan bir halkın yok olup gitmesi mukadderdir. Sizler işte böylesine hayati bir görevi ifa etmek üzere yola çıkıyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

4 BİN TASFİYE
Hâkim ve savcı atama töreninde konuşan Oktay ise “Yargı, içindeki FETÖ’cüleri en hızlı temizleyen kurum olmuştur. 4 bin civarında FETÖ üyesi hâkim ve savcı tasfiye edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Yusuf Hashacib’e göndermede de bulunan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yusuf Hashacib şöyle sesleniyor: ‘İster oğlum ister yakınım ister hısımım olsun, hepsi benim için birdir.’ Hz. Mevlana’ya göre adalet ağaçları sulamak, zulüm ise dikene su vermektir.”