Kurallar yalnızca gariban için mi?

BirGün/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’dan oluşan CHP heyeti Trabzon’daki yaylalarda evleri yıkılan yurttaşları ziyaret etti.

Milletvekilleri, yurttaşların hayvanlarıyla birlikte sokağa atıldığını, Uzungöl’ün 10 kilometre uzaklığındaki tapulu evlerin de yıkıldığını tespit etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kamuoyunu yanılttığını ifade eden CHP’li Gökhan Zeybek, “Kurallarınız garibanlar için mi geçerli? Aynı konumda bir başkasının evini yıkamıyorken gücünüz garibanlara mı yetiyor?” diye sordu.

CHP’li Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti’nin bir belediyesinin başkanı, vatandaşa ‘Siz evinizi yapın. Hiç kimse gelip bu evlerinizi yıkamaz. Yıkarsa ben evin önüne yatacağım’ diyor. O zaman ‘Evinizi yıktırmam’ diyenler şimdi vatandaşın telefonlarına bakmıyor. Vatandaşın bu kış kıyamet günü evi yıkılırken bu sözleri sarf eden belediye başkanı sıcak evinde oturuyor. Sorunları yerinde inceledik. Bir rapor oluşturacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözmek istiyorsa; çarpık düzenin işlemeyen, paslanmış bir dişlisi olmaktan ivedilikle vazgeçmesi gerekiyor.”