TBMM’de ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda darbe girişiminin yıldönümüne ilişkin bugün yapılacak törenlerde Kuran okutulacak, konser verilecek ve sabah namazı ile etkinlikler son bulacak. Erdoğan’ın da katılacağı törenlere gelecek olanlardan koronavirüs testi yaptırmaları istendi

Kuran ile başlıyor namaz ile bitiyor

BirGün ANKARA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 15 Temmuz törenleri için milletvekilleri ve diğer davetlilerden koronavirüs testi yaptırmaları talep edildi. Törenler, dini ritüellerle başlayıp aynı şekilde son bulacak.

Yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde Ankara’da yapılacak törenler saat 10.00’da Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde başlayacak. Buraya yapılacak ziyaretin ardından TBMM’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde saat 12.00’de anma töreni düzenlenecek. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Şentop konuşacak. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener dışında muhalefet partilerinin liderlerinin etkinliğe katılmayacağı ifade edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak anma töreni kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi, Meclis bahçesindeki bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak. Program kapsamında daha sonra Kuran da okunacak.

NÖBET DE TUTACAKLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilden Ankara’ya getirilecek sporcular saat 22.30’da TBMM 15 Temmuz Anıtı önünde demokrasi nöbeti tutmaya başlayacak. Saat 22.45’te saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Nöbet sabah namazı ile son bulacak.

KONSER ÖNCESİ DE TEST

Bugün Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde Fahir Atakoğlu’nun da katılacağı bir konser düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Çoksesli Korosu üyeleri konserde sahne alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem TBMM’de hem de konserde bulunacağı ve tüm katılımcılardan koronavirüs testi istendiği de bildirildi. İyi Parti Lideri Akşener’in de bu nedenle test yaptırdığı açıklandı.