Diyanet, ara tatili de boş geçmeyerek ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gençlik kampları düzenledi. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı alındığı kamplar, bazı kentlerde Kuran kurslarında düzenlenirken vaiz ve imamlar öğrencilere, “Değerler Eğitimi” konulu seminerler verdi

Kuran kurslarında Diyanet’ten kamp

Mustafa M. Bildircin

Ara tatili fırsat bilen Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin birçok kentinde öğrenci kampları düzenledi. İl müftüleri, kız ve erkek öğrencilerin ayrı alındığı kampları sık sık ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı işbirliği anlaşmaları ile eğitim alanındaki etkisini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı, ara tatili de boş geçmedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Gençliğe Değer” projesi kapsamında birçok kentte öğrenci kampları organize edildi. Binlerce öğrencinin katıldığı kampların harem selamlık düzenlendiği öğrenildi.
Diyanet’in müftülükler aracılığıyla düzenlediği kamplara kız ve erkek öğrenciler ayrı alındı. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için farklı tarihlerde düzenlenen kampların amacı, “Öğrencilerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip şekilde yetişmelerine katkı sağlamak” olarak açıklandı.
Diyanet’in, “Gençliğe Değer” projesi çerçevesindeki kamplardan bazılarının Kuran kurslarından gerçekleştirildiği öğrenildi. Eskişehir’de, yaşları 12 ile 14 arasında değişen 56 öğrenci, kamp için Eskişehir Bölge Yatırlı Hafızlık Kuran Kursu’na götürüldü. Diyanet personelinin de ziyaret ettiği kamplarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen kamp programının uygulandığı bildirildi.

İMAMLARDAN SEMİNER

Bilecik İl Müftülüğü’nün düzenlediği öğrenci kampında çeşitli konferanslar da verildi. Müftülüğe bağlı vaiz, imam ve Kuran kursu öğreticileri, öğrencilere yönelik seminerler düzenledi.

Diyanet’in kamplarına katılan öğrenciler, bazı kentlerde il müftülüklerine de taşındı. Kamp sorumluları, “Gençlik çalışmalarının devamlılığının sağlanması” gerekçesiyle öğrencileri müftüler ile bir araya getirdi.
Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ise Diyanet Gençlik Kampı’nı bizzat ziyaret etti. Dört gün süren kampın son gününde kampa giden Müftü Cihan’ın, “Öğrenciler le birlikte sabah namazı kıldığı” bildirildi.

DİYANET VAKFI REKLAMI

Türkiye genelindeki 30’u aşkın kentte düzenlendiği öğrenilen Diyanet’in gençlik kamplarına katılan öğrencilere katılım belgesi verildiği ifade edildi. Diyanet, öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmalarının anlatıldığı kitapçıklar da dağıttı.