Erzurum’da Kuran kursunda 14 çocuğa işkence uyguladığı suçlamasıyla kurs müdürü ve hizmetlisinin 'işkence' suçundan yargılandığı dava sürüyor. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık avukatları davaya ilişkin yayın yasağı verilmesini ve müvekillerinin de tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatların yayın yasağı talebini reddederek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Kuran kursunda işkence davası: Sanıkların tutukluluk haline devam kararı verildi

Erzurum’da Kuran kursunda 14 çocuğa işkence uyguladığı suçlamasıyla Kuran kursu müdürü ve hizmetlisine yönelik yargılama devam ediyor.

Kurs müdürü ve hizmetlisinin 'işkence' suçundan 96 yıldan 195 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşma Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar yönetici N.K. ve hizmetli U.G. ile çocuıkların aileleri ve taraf avukatları katıldı.

Birisi İstanbul’dan olmak üzere 5 çocuğun, Çocuk Adalet Merkezi'nde Adli Görüşme Odası'nda uzmanlar eşliğinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadeleri alındı. SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan E.A, U.B, M.S, T.Ş. ifadelerinde sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtirken, F.G, şikayetçi olmadığını söyledi.

YAYIN YASAĞI TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanık U.G, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Sanık N.K. ise üzerine atılı suçları kabul etmesinin mümkün olmadığını savunarak, tahliyesini istedi. Mağdur avukatları, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini, sanık avukatları ise davaya ilişkin yayın yasağı verilmesini ve müvekillerinin de tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatlarının yayın yasağı talebini reddeden mahkeme heyeti, N.K. ve U.G'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Erzurum’da Hacı Bahattin Evgi Kur’an Kursu’nda 14 çocuğa kurs müdürü ve hizmetlisi tarafından 'işkence' uygulandığı iddia edilmişti.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar N.K. ve U.G'nin "Çocuğa, kendini savunamayacak kişiye işkence yapmak" suçundan 96 yıldan 195 yıla kadar değişen sürelerde hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Bir önceki duruşmada 9 çocuktan 8'i, "sanıkların kendilerine şiddet uygulamadıklarını" söyleyerek şikayetçi olmamıştı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları, aileler ile çocuklara baskı yapıldığını, bu nedenle bazı ifadelerin değiştirildiğini bildirmişti.

(AA)