HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Muş’taki bir Kuran kursunda intihar ettiği iddia edilen 12 yaşındaki M.H.Y.’nin şüpheli ölümünü TBMM’ye taşıdı. Koçyiğit, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, “12 yaşında bir çocuğun Kuran kursunda şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdiği olay sonrasında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verilmesinin gerekçesi nedir” diye sordu.

Kuran kursundaki şüpheli çocuk ölümü, Meclis gündeminde

HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Muş’taki bir Kuran kursunda 13 Temmuz tarihinde kapıya asılı halde bulunan M.H.Y. şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma hakkında, Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Önergesinde, aradan geçen yaklaşık 4 buçuk aylık süreçte soruşturmanın gizli olarak yürütüldüğü ve yaşamını yitiren çocuğun ailesine hiçbir aşamada bilgi verilmediğini belirten Koçyiğit, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

- 12 yaşında bir çocuğun şüpheli bir biçimde yaşamını yitirmiş olduğu olay hakkında şimdiye dek ifadesine başvurulan, yakalanan veya gözaltına alınan kişiler olmuş mudur?

- 12 yaşında bir çocuğun Kuran kursunda şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdiği olay sonrasında yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verilmesinin gerekçesi nedir?

- 12 yaşında bir çocuğun şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdiği soruşturma dosyasında çocuğun yakınlarına bilgi verilmemesinin nedeni nedir?

- M.H.Y. isimli çocuğun şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdiği Kuran kursunda ne gibi incelemelerde bulunulmuştur?

- İnsan haklarının gereği olarak soruşturma süreci mümkün olan en sağlıklı biçimde ve en kısa sürede sonlanmalıyken olayın yaşandığı tarihten bu yana 4 buçuk aylık bir zaman geçmiş olması ve soruşturmanın tamamlanmaması hakkında Bakanlığınızca bir soruşturma başlatılacak mıdır?” (ANKA)