Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında AKP’li Keçiören Belediyesi’nin mali hesaplarını inceleyen denetçiler, çok sayıda usulsüzlük tespit etti. Belediyenin, ilçedeki kurban alanının tüm gelirlerini bir spor kulübüne tahsis ettiği, bir vakfa ise malzeme desteği sağladığı belirlendi

Kurban gelirleri spor kulübüne aktarıldı: AKP’li başkanın spor ‘aşkı’

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN m.mertbildircin@gmail.com

Sayıştay’ın AKP’li belediyelere ilişkin usulsüzlük tespitlerine yenileri eklendi. AKP’li Keçiören Belediyesi’nin mali hesaplarını denetleyen Sayıştay, kurum gelirlerinin mevzuata aykırı şekilde Bağlumspor Kulübü Derneği’ne aktarıldığını belirledi. Sayıştay’ın 2018 yılı denetimleri kapsamında Keçiören Belediyesi’nin mali hesaplarında yapılan incelemeler, kamu kaynaklarından yapılan usulsüz harcamaları bir kez daha gözler önüne serdi.

GELİRLER SPOR KULÜBÜNE

Keçiören Belediyesi’nin, 2018 yılı kurban satış dönemine ilişkin belirlenen kurban alanının kullanımını, Belediye Meclisi Kararı ile Keçiören Bağlumspor Kulübü Derneği’ne verdiği ortaya çıktı. Kurban alanından elde edilen gelirin tamamının spor kulübüne tahsis edildiği öğrenildi. Kamu kaynaklarından amatör bir spor kulübüne sağlanan ayrıcalık bununla da sınırlı kalmadı. Keçiören Belediyesi’nin mülkiyetindeki spor tesislerini Bağlumspor Kulübü Derneği’ne ücretsiz kullandırdığı belirlendi. Bu alanlardan elde edilen gelir de spor kulübüne tahsis edildi.

kurban-gelirleri-spor-kulubune-aktarildi-akp-li-baskanin-spor-aski-679827-1.

VAKFA MALZEME DESTEĞİ

Sayıştay, amatör bir spor kulübüne mevzuata aykırı şekilde belediye bütçesinden kaynak aktaran AKP’li Keçiören Belediyesi’nin, bir vakfa da usule aykırı şekilde yardımda bulunduğunu tespit etti. Sayıştay denetçileri, Keçiören sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyeti bir vakfa ait olan binanın çatısının aktarılması, dış cephe yalıtımının yapılması gibi işler için gerekli malzemelerin belediye bütçesinden karşılandığını saptadı.

RUHSATSIZ İŞLETMELER

Sayıştay’ın, AKP’li Keçiören Belediyesi’nin Mustafa Ak’ın belediye başkanlığı dönemine ilişkin diğer bazı çarpıcı tespitleri şunlar oldu:

► Kurum tarafından işletme hakkının devri niteliğinde kiraya verilen büfe, kafeterya ve taksi durak yerlerinin kiralama işlerinden KDV alınmadı.

► Belediye sınırları içindeki bazı işletmelere, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmaksızın faaliyet izni verildi.

► Keçiören sınırları içinde yer alan ve eğlence hizmeti sunan bilardo salonu, oyun salonu gibi bazı işletmelerden eğlence vergisi toplanmadı.

► Keçiören Belediyesi, ilçede yer alan bazı özek okul ve hastanelerden Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi almayarak idareyi zarara uğrattı. Bazı hastanelerin ise Emlak Vergi Değeri hatalı hesaplandı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.