Türkiye’nin en önemli firmalarından olan Türk Telekom, Yıldız Holding ve Doğuş Holding’in kabul edilen borç yapılandırma talebinin ayrıntıları netleşti. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada firmalar, “borçlarını ödemeye niyetli, ancak farklı nedenlerle gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını ödemekte zorlanan müşteriler” olarak tanımlandı. TBB tarafından yapılan açıklamanın ayrıntısı şöyle: * Doğuş Holding A.Ş.’nin […]

Kurtarma hamlesi

Türkiye’nin en önemli firmalarından olan Türk Telekom, Yıldız Holding ve Doğuş Holding’in kabul edilen borç yapılandırma talebinin ayrıntıları netleşti. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada firmalar, “borçlarını ödemeye niyetli, ancak farklı nedenlerle gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını ödemekte zorlanan müşteriler” olarak tanımlandı.

TBB tarafından yapılan açıklamanın ayrıntısı şöyle:

* Doğuş Holding A.Ş.’nin yapılandırması 21 Aralık 2018 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır.

* Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin bankalara olan hisse devir işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin olarak da ilgili kuruluşlar tarafından kamuoyu açıklama platformuna açıklama yapılmıştır.

* Gıda sektörü başta olmak üzere sanayinin çeşitli alt sektörlerinde faaliyet gösteren, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada önemli bir yere ve markaya sahip olan Yıldız Holding A.Ş.’nin bankalarla olan sendikasyon anlaşması tek çatı altında toplanmıştır.

* Önceki aylarda, Yıldız Holding ile alacaklı bankalar tarafından ayrı ayrı uygulamaya alınan sendikasyon anlaşması, çerçeve anlaşmasının temel prensipleri esas alınarak, ticari kurallar içinde Holding’in de uzlaşısıyla, alacaklı tüm bankaların bir araya geldikleri tek sözleşmeye dönüştürülmüştür.

* Yapılandırma, hisse devri, sendikasyon anlaşması çalışmalarının başarıyla sonuçlandırılmasında bankalarımıza, şirketlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Devler kurtuldu ya diğerleri

TBB, yaptığı açıklamada üç büyük şirketin kurtarıldığının altını çiziyor. Bankaların dev şirketlere gösterdiği kolaylığın binlerce KOBİ ve esnafa göstermemesi tepkilere yol açtı.