AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrette yapılacak artışın enflasyon oranı üstünde olacağı mesajını verdi. EYT ile ilgili bir düzenleme içinse olumlu sinyal vermedi.

Kurtulmuş, asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması yaptı, EYT konusunda olumlu sinyal vermedi

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücrette beklenen artışa ilişkin 'enflasyon oranı üstünde olacak' mesajı verdi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir" dedi.

Kurtulmuş emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin (EYT) düzenlemeyle ilgili ise olumlu mesaj vermedi. Kurtulmuş bu yönde gelen soruya, "Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" yanıtını verdi.

YÜZDE 50+1 TARTIŞMALARI

Kurtulmuş, siyasetteki yüzde 50+1 tartışmalarına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkinin Meclis'te olduğu sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, "50+1 ile herhangi bir sıkıntımız ve endişemiz yok. Şu an gündemimizde değil, kural yetkisi TBMM'dedir" dedi.

'TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR DEMEK BÜYÜK HAKSIZLIKTIR'

Kurtulmuş'a son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı erken seçim çağrısı soruldu.

"Türkiye yönetilemiyor demek büyük haksızlıktır. pandemi şartlarına rağmen türkiye atması gereken adımları atarak yoluna devam etti" iddiasında bulunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Eksik olan taraflar var, daha iyi yapmamız gerekenler var. Türkiye yönetiliyor ama daha iyi yönetilebilir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin iyileştirilmesi gereken alanları neler, bunları çalışıyoruz. Muhalefet görüşlerini açıklayabilir. Erken seçim gündemde yok. Muhalefet her zaman erken seçim ister. Bunun için siyasal şartların oluşması lazım. Siyasal şartları oluşturmak için söylüyorlar. Türkiye'de bir güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı yok."