Katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan AKP’li Numan Kurtulmuş, çok sayıda belediye başkanının partilerine katılmak istediğini öne sürdü

Kurtulmuş: Çok sayıda belediye başkanı bize katılmak istiyor

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, çok sayıda belediye başkanının partiye katılmak istediğini öne sürdü.

Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Bazı belediye başkanlarının AK Parti'ye katılmasının" sorulduğu Kurtulmuş, şu anda AK Parti'ye geçerek hizmet vermek isteyen çok sayıda belediye başkanının olduğunu, bunlar arasında titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü, AK Parti'nin misyonuna, vizyonuna, siyasi fikriyatına, gelecek hizmet programlarına uygun isimler üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kurtulmuş, iddia edildiği gibi herhangi bir baskıyla bir şeyin yapılmadığını dile getirerek, "Daha 4 yıllık bir süre var. Eğer biz bunu bir seçim manevrası olarak görseydik, seçimin 3 gün sonra olması gerekirdi" dedi.

"Erken seçim" iddialarının sorulduğu Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Türkiye'nin gündemi belli. Türkiye'de genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 yılında, belediye seçimi ise 2024 yılında yapılacak. Türkiye şu anda gerçekten devasa sorunlarla boğuşuyor. Bütün bu sorunların üstesinden gelen, dirayetli, kararlı bir liderlikle, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye yoluna devam ediyor. Meselemiz Türkiye'yi bu süre içerisinde 2023'e daha güçlü bir şekilde götürebilmektir. Hedefimiz, Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturabilmesi için bütün bürokrasiyle, siyaset mekanizmasıyla, gayretle, canla başla çalışmaktır. Kaldı ki rasyonel olarak erken seçim meselesine baktığımız zaman, Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur. Muhalefetin seçim istemesini normal karşılarım ama muhalefete de hiç olmazsa 'seçimin şartları var mı yok mu' diyerek bunları analiz edip ona göre bu sözleri üzerinde yoğunlaşmalarını tavsiye ederim."