2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan AKP'li Numan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması: 'Refah payı' detayı

Asgari ücretlinin alım gücünün gün geçtikçe daha da tükenmesi yapılacak zam oranına ilişkin beklentiyi de artırıyor. Açlık sınırının altında kalan asgari ücret alım gücünü hızla tüketirken iktidar kanadından açıklamalar da peş peşe geliyor.

2023 yılında uygulanacak asgari ücretin herkesi tatmin edceğini savunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yapılacak zamma 'refah payı'nın da ekleneceğini söyledi.

Asgari ücretin enflasyonun altında ezilmesi nedeniyle bu yıl içinde iki kez zam yapıldığını hatırlatan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN TATMİN OLACAĞI BİR ASGARİ ÜCRET GÜNDEME GELECEKTİR'

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulu'ndan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor. Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yıl sonu itibarıyla bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır."