İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 56 ilde başkanlık seçimlerini tamamlayan CHP, 25 ilin kongresini ay sonuna kadar yapacak. CHP'de, 37. Olağan Kurultay 28-29 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak

Kurultay için son viraja girildi

BirGün ANKARA

İstanbul'da Canan Kaftancıoğlu, İzmir'de de Deniz Yücel'in yeniden il başkanı seçildiği partide, merak konusu olan Ankara'da ise düğüm geçtiğimiz hafta sonu çözüldü. Mevcut başkan Rıfkı Güvener'in aday olmadığı kongrede Ali Hikmet Akıllı Ankara İl Başkanı seçildi.

Genel Merkezin tek “adayla seçime girin” telkini önemli ölçüde karşılık buldu. Birden fazla adayın olduğu yerde de kayda değer bir gerilim yaşanmadı. Bununla birlikte CHP kongrelerinde alışıla gelen heyecanın da olmadığı gözlemlendi. Tek adayla gerilen seçimlerde bazı adaylar delegelerin yüzde 50’sinin altında oy aldı. Geçersiz ve boş oy kullanımı oranı da çok yüksek oldu.

Kurultay hazırlıklar sürüyor

CHP'nin, 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak 37. Olağan Kurultayı için hazırlıklar da devam ediyor.

28 Mart'ta genel başkanlık seçimi, kurultayın ikinci günü olan 29 Mart'ta Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimini gerçekleştirecek CHP'de, kurultay hazırlıklarını genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu ve Muharrem Erkek'den oluşan komisyon sürdürüyor.

Komisyon, iki gün sürecek kurultayın sorunsuz tamamlanması için profesyonel bir ekiple çalışırken, bu çalışmalar kapsamında Ankara'ya gelecek partililer için kalacak yer, ulaşım, yiyecek gibi planlamalar şimdiden yapıldı.

***

Kumpas mağdurlarının isimleri yaşatılacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları başta olmak üzere FETÖ güdümündeki yargı organlarının aldığı kararlarla tutuklanan, görevlerine son verilen ve bu süreçte yaşamlarını yitirenlerin isimlerini belediyeler aracılığıyla yaşatma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre kumpas mağdurları, dava süreçlerinde ölenlerin isimlerinden oluşan listeyi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e ileterek bu isimlerin unutulmaması için girişimde bulunulmasını istedi.

Özel, “Merkez Yönetim Kurulu’na 40 şehidin ismi sunuldu. Bu şehitlerin doğum yerleri, en çok görev yaptığı yer gibi kriterlerden bir ya da birkaçını CHP’li bir belediyeyle ilişkilendiriyorsak o belediyelerin şehitlerin isimlerini yaşatmaları yönünde karar aldık. Bunun çalışması yapılarak CHP’li bir belediyeyle ilişkilendirdiğimiz yerlerde bu isimleri yaşatacağız” dedi.