ATV’de yayınlayan ‘Kuruluş Osman’ dizisinde Bizanslı komutanın söylediği sözler, Atatürk’ün sözlerine olan benzerliği nedeniyle tepki çekti. Konuyla ilgili ATV’den ve dizinin hem yapımcısı hem de senaristi olan Mehmet Bozdağ’dan henüz bir açıklama gelmedi.

‘Kuruluş Osman’ dizisindeki Bizanslı komutan sahnesi tepki çekti: Bu sözler Atatürk’e ait

MEDYA SERVİSİ

ATV’de yayınlanan ‘Kuruluş Osman’ dizisinin final bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünün Bizanslı komutan tarafından dile getirilmesi, kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Dizide, muhabere öncesinde at sırtındaki Bizanslı komutan askerlerine yönelik, “Ben size düşünmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” ifadelerini kullanıyor. Komutan sözlerine, “Ölmek bizim için şereftir” şeklinde devam ediyor.

Sosyal medyada pek çok yurttaş ise bu sözün orijinalinin “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” şeklinde olduğunu ve Atatürk tarafından dile getirildiğini hatırlattı.

Kamuoyu sosyal medyada ATV’ye ve Kuruluş Osman dizisine söz konusu sahne nedeniyle tepki gösterirken, konuyla ilgili kanaldan ve dizinin hem yapımcısı hem de senaristi olan Mehmet Bozdağ’dan henüz bir açıklama gelmedi. Bozdağ, TRT 1’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin de senaristliğini üstlenmişti.

Atatürk, tarihe geçen “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözünü Çanakkale Savaşı sırasında söylemişti.