Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangınlarda evi yok olan yurttaşlara 50 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi.

Kurum: Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar destek verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda "Manavgat'ta 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük" dedi. Çavuşoğlu, Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler. Özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak Isparta Havalimanı'na indi. Bir şirketimizin, İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş izinleriyle ilgili tüm işlemleri tamamladık." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yangınlarda evi yok olan yurttaşlara 50 bin liraya kadar destek verileceğini söyledi. Kurum, "Yangında doğrudan etkilenen 722 vatandaşımız yaralıydı. 708'inin tedavileri tamamlandı," dedi. Kurum, "Günde ortalama 14 bin vatandaşımıza yemek dağıtılıyor. Şu ana kadar bölgemize gelen nakdi yardım, 47,5 milyon lira. Konutları 3+1, 2+1, altında deposuyla, müştemilatıyla, ahırıyla projelendiriyoruz. Yöresel mimariye uygun şekilde konutlarımızı hazırlıyoruz." dedi.