Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yurttaşların zorla evlerinden çıkarıldığı Tokatköy Mahallesi'nde "Rızalarını aldık. Hemen projelerimizi hazırladık" diyerek "Bütçelerinde yüz binlerce konutu dönüştüreceklerini söyleyip sahada şu ana kadar 500 konut dönüştürdüler" ifadelerini kullandı. İBB'yi hedef alan Kurum, "Reklama, algıya milyarlarca lira harcayıp maalesef deprem dönüşümüne, kentsel dönüşüme hiçbir bütçe ayırmıyorlar" dedi.

Kurum: Reklama milyarlarca lira harcayıp depreme bütçe ayırmıyorlar

Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yurttaşların evlerinden zorla çıkarıldığı Beykoz Tokatköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedefine alan Kurum, "Reklama, algıya milyarlarca lira harcayıp maalesef deprem dönüşümüne, kentsel dönüşüme hiçbir bütçe ayırmıyorlar. İşte burayı onlar yapacaktı. Kiptaş’ın taahhüdüydü. Niye yapmadılar? Beceremezler, beceremeyecekler" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin temsil ve tanıtma giderlerine 77 milyon lira, doğal afetlere ise 6 milyon lira ayırdığı ortaya çıkmıştı.

Beykoz halkının rızalarını alarak kentsel dönüşüm planı uyguladıklarını iddia eden Kurum, "İşte bugün Beykoz’umuzda Tokatköy Mahallemizde sizlerle birlikte 776 yeni yuvamızın ve 47 dükkanımızın temellerini atmanın heyecanını yaşıyoruz. Hemen projelerimizi hazırladık. Ardından hızlıca harekete geçerek konutlarımızın yapımına başlıyoruz. Tabii bu süreçte vatandaşlarımıza, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kira yardımlarımızı yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi tüm konut ve dükkanlarımızı inşallah 2 yıl içerisinde tamamlayarak siz değerli hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz" dedi.

"SALONLARDAN ÇIKIP SAHAYA İNEMİYOR"

Kentsel dönüşümü vatandaşların can ve mal güvenliği için olmazsa olmaz bir çalışma olarak gördüklerini, her afete gittiklerini ve her afette milletin yaralarını sarmak için iki saat sonra orada olduklarını iddia eden Kurum, İBB'yi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedefine alarak şunları söyledi:

"Ama birileri deprem konusunda sadece kapalı salonlarda, masa etraflarında sempozyumların, çalıştayların ötesine geçemiyor, salonlardan çıkıp sahaya inemiyor. Bütçelerinde yüz binlerce konutu dönüştüreceklerini söyleyip sahada şu ana kadar 500 konut dönüştürdüler. Reklama, algıya milyarlarca lira harcayıp maalesef deprem dönüşümüne, kentsel dönüşüme hiçbir bütçe ayırmıyorlar. İşte burayı onlar yapacaktı. Kiptaş’ın taahhüdüydü. Niye yapmadılar?"

AA