Salihli Çevre Derneği öncülüğünde, Manisa'da son 2 yılda yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü’ne dikkat çekmek için 17 Eylül Cumartesi günü miting gerçekleştirilecek. Mitingin ardından sanatçı Erdal Güney, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Kuruyan Marmara Gölü için miting ve konser düzenlenecek

Manisa’nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarındaki ‘Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan’ tescilli, ‘kuş cenneti’ olarak bilinen Marmara Gölü, son 2 yıldır Gördes Deresi’nde yaşanan su kaybı nedeniyle kurudu.

Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti. Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, ayrıca çiftçilerce işgal edilip tarıma açıldı.

Salihli Çevre Derneği, göldeki duruma dikkat çekmek için 17 Eylül Cumartesi günü bir miting düzenleyecek.

kuruyan-marmara-golu-icin-miting-ve-konser-duzenlenecek-1063809-1.

Tekelioğlu Köyü’nde “Yaşamı Savun: Gölmarmara yaşasın, Gördes Barajı yıkılsın, Gediz temizlensin” sloganıyla gerçekleştirilecek miting, saat 17.00’de başlayacak.

Mitingin ardından müzisyen ve yazar Erdal Güney, sevilen şarkılarını miting alanını dolduranlarla birlikte söyleyecek.

Marmara Gölü, 2017 yılında 'Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan' olarak ilan edildi.Marmara Gölü, 2017 yılında 'Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan' olarak ilan edildi.

BÖLGE İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP

Gediz Havzası içerisinde yer alan, 6 bin hektar büyüklüğünde 'tarımsal rezervuar' özelliğinde bir göl olan Marmara Gölü, 2017 yılında Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak tescillendi.

Gölde 26 alg türü, 6 zooplankton türü, 11 balık türü, 33 iki yaşamlı türü, 162 kuş türü, 32 memeli türü ve 355 bitki türü bulunuyordu. Marmara Gölü, göçmen kuşlar için de önemli bir konaklama ve beslenme noktası.

Biyolojik zenginliğinin yanı sıra insanlar açısından da ekonomik açıdan hayati bir öneme sahip olan göl, balıkçılık ve tarımla uğraşan yurttaşlar için önemli bir geçim kaynağıydı.

2 Mart Dünya Su Günü’nde düzenlenen “Marmara Gölü Yaşasın” etkinliği de Manisa Salihli’deki Tekelioğlu Köyü’nde gerçekleştirilmişti. Yapılan yürüyüşe, Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılmıştı.2 Mart Dünya Su Günü’nde düzenlenen “Marmara Gölü Yaşasın” etkinliği de Manisa Salihli’deki Tekelioğlu Köyü’nde gerçekleştirilmişti. Yapılan yürüyüşe, Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılmıştı.