Kuşadalı kadınlar dayanışma örneği sergileyerek maske üretiyor

Kuşadalı kadınlar maske üretiyor

SERAP DALKILIÇ / KUŞADASI

S.S. Kuşadası Ada Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi "Emek Atölyesi" öncülüğünde tek kullanımlık maske üretimi yapılıyor.

Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği Grubu ilçe merkezinde, Kirazlı Köyü, Soğucak Köyü ve Yaylaköy kadınları gündüz tarlalarda üretimde, gece evlerinde maske dikiminde.

Kuşadası Belediyesi'nin kumaş desteğiyle dikilen maskeler daha sonra Belediye'ye teslim ediliyor. Dezenfekte ve paketleme işlemleri belediye tarafından yapıldıktan sonra, yine belediye tarafından halka ücretsiz dağıtılıyor.

Kuşadalı kadınlar, muhtarların da desteği ile büyük bir dayanışma sergileyerek içinde bulunulan sürece katkı sağlıyorlar.

Şu ana kadar 3 bin 500 adet maske dikilip Kuşadası Belediyesi'ne teslim edildi. Projede günde 2 bin adet maske dikilmesi hedefleniyor. Kuşadası Ada Kadın Kooperatifi'nden kadınlar da birlikte güçlü olduklarını, Türkiye genelinde kadın kooperatifleriyle birlikte dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini belirterek, "zor dönemi hep birlikte atlatacağız, sizler evde kalmaya devam edin" açıklamasında bulundu.