Kuşadası depremzedeler için tek yürek
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Kuşadası Belediyesi depremler sonrası başlattığı yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in ve STK’lerin çağrısıyla başlatılan kampanyayla 9 tır ve 6 kamyon insani yardım malzemesini afet bölgelerine ulaştıran Kuşadası Belediyesi, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Güvercin Masa aracılığıyla yürütülen yardım çalışmaları kapsamında bugüne kadar Kuşadası’na gelen 4 bin 251 depremzedenin talep ettiği gıda, giyecek, ısıtıcı, soba, yakacak, yatak, yorgan, battaniye, bebek eşyaları, kişisel bakım ve hijyen malzemeleri gibi acil ihtiyaçları karşılandı. Öte yandan Kuşadası Belediyesi deprem nedeniyle travma ve psikolojik sorun yaşayan kişilere yönelik psikolojik destek hizmetini de sürdürüyor. Felaketi yaşayan çocuklara tiyatro ve yaratıcı drama etkinlikleriyle destek olan Kuşadası Belediyesi, yetişkin bireyler için de yüz yüze eğitim çalışmaları yapıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışmayla atlatacağız. Hemşehrilerime gösterdikleri bu duyarlılık için teşekkür ederim. Onlar olmadan bizim bu yardımları toplamamız ve ihtiyaç sahiplerine iletmemiz mümkün olamazdı. Umarım bu felaketin yaralarını en kısa zamanda saracağız” dedi.