Kuşadası hayvan barınağında vahşet!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kuşadası Hayvan Barınağı'nda yaşanan vahşet, Baro Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Terkan Karagöz'ün bir yanlış işlemin düzeltilmesi için barınakta talep ettiği tespitte ortaya çıktı.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde bulunan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağında yaşanan vahşet, yanlış tutulan bir tutanağın düzeltilmesi sırasındaki tespitte ortaya çıktı.

Kuşadası'nda yaşayan hayvansever bir yurttaş hakkında şikayet üzerine tutanak tutularak, 12 adet köpeğine mahkeme kararıyla el konuldu. Adını vermek istemeyen bu yurttaş, tutanağın kanuna aykırı şekilde tutulduğunu iddia ederek, kendi evinde ve köpeklerin teslim edildiği hayvan barınağında tespit yapılmasını talep etti. Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. terkan Karagöz, Kuşadası'ndaki barınağa tespit için gitti. Av. Karagöz'ün tespit sırasında gördükleri, bir vahşeti ortaya çıkardı

kusadasi-hayvan-barinaginda-vahset-66271-1.
SoL'da yer alan habere göre Av. Terkan Karagöz, hayvanların vucutlarını kene kapladığını, yemek yedikleri yer ile dışkıladıkları yerin aynı yer olduğunu, ölen hayvanların barınağın içindeki konteynera gelişigüzel yığıldığını, hayvanlara küflü ekmeklerin verildiğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanlara yapılan haksız ve kanuna aykırı uygulamalar ayyuka çıktığını vurgulauan Av. Terkan Karagöz, şunları söyledi: "Bir yurttaşımız özel mülkiyetinde 12 köğeğe ev sahipliği yaparken, İlçe Hayvan Hakları Koruma Kurulu tarafından 5199 sayılı kanuna aykırı şekilde işlem yapılarak gerçeği yansıtmayan tutanak tutulmuş. Bu tutanağa dayanan mahkeme de hayvanlara el koyulması kararı vermiş. Biz de bunun üzerine mağdur yurttaşımızın evinde ve hayvanların teslim edildiği barınakta tespit yaptırdık. Tespit sırasında yaşanan vahşeti gördük. Hasta hayvanlarla sağlıklı hayvanların bir arada bulunduğunu, hayvanların vücudunu kene kapladığı, yavru hayvanlarla büyük hayvanların uygunsuz bir biçimde bir arada tutulduğu, hayvanlara kuru ekmek verildiği, verilen ekmeklerin bir kenarda yığılarak küflendiği, ekmeklerin gelişigüzel şekilde hayvanların önüne atıldığını, yemek için kap olmadığını, hayvanların yemek yedikleri yer ile dışkılarını yaptıkları yerin aynı olduğunu, yemeklerin dışkıya bulandığını, hayvanların ameliyat olduğu yer ile tedavi sonrası bakım yerinin aynı olduğunu, ölen hayvanları gömülmediğini, üzerilerine kireç dökülmediğini cesetlerin uzun müddet açıkta bekletildiğini belirledik."

Av. Karagöz, raporu hazırladıktan sonra Kuşadası Hayvan Barınağı ile ilgili hukuki işlem başlatacaklarını da sözlerine ekledi.