Tüm dünyada kadına yönelik erkek şiddetine dikkat çekmek için yapılan danslı protesto Las Tesis, Kuşadası'nda da engellendi. Kadınlar, "Kadınları değil, cinayetleri durdurun" diyerek tepki gösterdi

Kuşadası Kaymakamlığı'ndan Las Tesis engeli

HABER MERKEZİ

Şili'de başlayarak dünyaya yayılan Las Tesis dansı sadece Türkiye'de engelleniyor. Ankara'da dans ettiği için gözaltına alınan öğrencilerin ardından bugün saat 12.30'da Kuşadası'nda yapılmak istenen dans Kuşaadası Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kadınlara yönelik erkek şiddetine dikkat çekmek amacıyla yapılan "Las Tesis" için bugün Saat:12.30'da El heykeli önünde buluşma çağrısı yapan Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi'ne Kuşadası Kaymakamlığı engel oldu. Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kaymakamlığın engellemelerine basın açıklaması ile tepki gösterdi.

"Bugün burada toplanmamızın amacı, Dünya’da ve Türkiye’de kadınlara yönelik şiddete, cinayetlere, ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmaktır" denilen açıklamada, "Bu amaçla bir araya gelen biz kadınlar, Şili’de feminist kadınların kadın cinayetlerine karşı yaptıkları #Las Tesis dansını Kuşadası’nda yapmayı planlamıştık. Tüm Dünya’da sembol olmuş bu dans Konya da dahil Türkiye’nin pek çok yerinde yapıldı. Ne yazık ki sebebini anlayamadığımız nedenlerden dolayı Kuşadası’nda bu dansı yapmamız yasaklandı. Bu yasaklamayı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Biz Kadınlar bugün sadece ve sadece yaşamak istiyoruz. Bu yaşama hakkı, kadınların da en temel insan hakkıdır. Kadınlar “şüpheli” cinayetlere kurban gitmek istemiyorlar

Boşandığı için, sevdiği için, tecavüze uğradığı için gece sokakta tek başına yürüdüğü için, özgürce giyinip özgürce hareket ettikleri için, çocuk yaşta kendilerini koruyamadıkları için öldürülmek istemediklerini haykırıyorlar..! Bunun da ancak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla mümkün olacağını, şiddetinde ancak böyle son bulacağını haykırıyorlar. Kadına yönelik çıkarılan yasaların ve uluslararası sözleşmelerin tam olarak uygulanmasını istiyorlar. Tüm Dünya’da olduğu gibi, bizler de daha özgür, daha korkusuz yaşayacağımız bir dünyanın hayalini kuruyoruz. Arjantin’li Kadınların dediği gibi #Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz... Kadınlar özgürlük ve eşitlik yolunda yürürken asla yalnız yürümeyecekler . Kadınları değil, kadın cinayetlerini durdurun"