İnsan Hakları Derneği kuruluşunun 19. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Bugüne kadar 14 üyesi öldürülen İHD, PKK’nin silah bırakması ve operasyonların durması için çağrı yaptı...

SİNAN K. BİLGENOĞLU İSTANBUL

İnsan Hakları Derneği (İHD) kuruluşunun 19. yıldönümü nedeniyle Sultanahmet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak şiddetin ve baskının son bulmasını istedi. Kuruluşundan bugüne 14 yöneticisi katledilen İHD adına basın açıklamasını yapan İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, ülkede barışın sağlanması için PKK'nın silah bırakmasını ve bölgede sürdürülen askeri operasyonların sonlandırılmasını istedi. Keskin, yaptığı açıklamada önceki gün Kuşadası'nda meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kınandı. Keskin ayrıca PKK tarafından kaçırılan er Çoşkun Kırandi'nin serbest bırakılmasını istedi.

ÇOK BASKI GÖRDÜK

İHD adına konuşan İstanbul Şube Başkanı Eren şöyle devam etti; ''İHD kurulduğundan bu yana Kürt sorunundan, işkenceden, azınlıkların yaşadığı hak ihlallerinden, eşcinsellerden, militarizmden, ve daha birçok 'yasaklı konu' dan söz ederek, bu konuları tartışmaya açtı. Sisteme karşı kararlı duruşu nedeniyle birçok baskı gördü”

İHD'nin kurulduğundan bu yana hep barıştan yana olduğunu vurgulayan İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, devlete operasyonları durdurmasını, PKK'ye de ‘silahları bırakın’ çağrısı yaparak, PKK tarafından kaçırılan Er Coşkun Kırandi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Öldürülen İHD’liler

»Vedat Aydın (Diyarbakır Şube Üyesi)

»Sıddık Tan (Batman Şubesi YK Üyesi)

»İdris Özçelik (Urfa Şubesi YK Üyesi)

»Kemal Kılıç (Urfa Şubesi YK Üyesi)

»Orhan Karaağar (Van Şubesi Üyesi)

»Cemal Akar (Erzincan Şubesi Üyesi)

»Şevket Epözdemir (İHD Tatvan Temsilcisi)

»Metin Can (İHD Elazığ Şube Başkanı)

»Hasan Kaya (İHD Elazığ Şube Üyesi)

»Muhsin Melik (Urfa Şubesi Kurucu Üyesi)

»İkram Mihyas (İHD İzmir Şubesi Üyesi)

»Didar Şensoy (İstanbul Şubesi Üyesi)

»Tacettin Aşçı (Bursa Şubesi YK Üyesi)

»Ahmet Aydın (Bursa Şubesi Üyesi)