Kuşadası ve Datça’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar sokaktaydı. Kuşadası Kadın Platformu olarak 8 Mart yürüyüşü için saat 12.00’de Kuşadası Belediyesi önünde toplanan kadınlar İsmail Cem Meydanı’na yürüdü. Burada sloganlar eşliğinde konuşma yapıldı. Yürüyüşe Tire-Başköy, Söke-Sibaş, Çınar, Burgaz ve Kirazlı’dan direnen kadınlar katıldı. NAR KADIN PANELİ ve MÜZİK RESİTALİ Yaklaşık bir saat süren […]

Kuşadası ve Datça’da kadınlar 8 Mart’ta sokaktaydı

Kuşadası ve Datça’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar sokaktaydı.

Kuşadası Kadın Platformu olarak 8 Mart yürüyüşü için saat 12.00’de Kuşadası Belediyesi önünde toplanan kadınlar İsmail Cem Meydanı’na yürüdü. Burada sloganlar eşliğinde konuşma yapıldı. Yürüyüşe Tire-Başköy, Söke-Sibaş, Çınar, Burgaz ve Kirazlı’dan direnen kadınlar katıldı.

NAR KADIN PANELİ ve MÜZİK RESİTALİ

Yaklaşık bir saat süren yürüyüş ve basın açıklaması sonrası, saat 14.00’de “Kadınların özgürlük mücadelesi” konulu bir panel yapıldı.

İbramaki Sanat Galerisi’nde, moderatörlüğünü Emine Fırat’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Nazan Çatori, Melike Hepdemir, Filiz Yılmaz ve Ezgi Ergen katıldı.

Panelde ayrıca Tire-Başköy’de jeotermale karşı, Söke-Sibaş’ta ise işten atıldıkları için direnen kadınlar da konuştu.

Panel sonrası müzik resitali verildi.

DATÇA’DA MÜZİKLİ KUTLAMA

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Datça’da, 150-200 kişilik kadınların katılımı ile kutlandı. Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yapılan kahvaltının ardından yürüyüş başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda müzikli kutlama ile son buldu.