27 kurum, Perşembe günü toplanacak olan Merkez Av Komisyonu’ndan nesli tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını talep ediyor. Komisyon toplantısı öncesinde yalnızca 2 gün kaldığını belirten kurumlar, herkesi nesli tehlike altındaki kuşlar için harekete geçmeye çağırıyor. Nesli küresel ölçekte tehlike altında olan kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını isteyen 27 […]

Kuşlar için son 2 gün!

27 kurum, Perşembe günü toplanacak olan Merkez Av Komisyonu’ndan nesli tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını talep ediyor.

Komisyon toplantısı öncesinde yalnızca 2 gün kaldığını belirten kurumlar, herkesi nesli tehlike altındaki kuşlar için harekete geçmeye çağırıyor.

Nesli küresel ölçekte tehlike altında olan kuş türlerinin av kapsamından çıkartılmasını isteyen 27 kurum bir deklarasyon metni yayınlamış, tehlike altında olan kuş türlerinin avının tamamen yasaklanması için change.org/yasasinkuslar adresinden bir imza kampanyası başlatmıştı. 30 binin üzerinde imzacının destek verdiği kampanya, Perşembe günü toplanacak olan Merkez Av Komisyonu toplantısına kadar devam edecek.

Yüzlerce kuş türünün kaderini belirleyecek olan komisyon toplantısına yalnızca 2 gün kaldığını hatırlatan kurumlar, kuşların yaşamına destek olmak için ‘Yaşasın Kuşlar!’ diyen herkesi bir an önce harekete geçmeye çağırıyor.