Kusursuz Fırtına

Dolmabahçe’de kritik viraj… Bir tarafta sezonun ilk yarısını bitiren Beşiktaş, öbür yanda Abdullah Avcı’nın gelişiyle birlikte kanatlanan Trabzonspor… İçinde birçok hikâye barındıran mücadeleden çıkacak sonuç merak ediliyor; nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Fenerbahçe’nin galibiyetinden sonra santra öncesinde ikinci sıraya gerileyen Kartal’da Sergen Yalçın, stoperde Montero, sol bekte de Rıdvan’la başlıyor. Elindeki kadroya Midas usulü dokunan bir zamanların maestrosu, orta sahayı Josef-Mensah-Atiba üçlüsüne teslim etmiş. Siyah-beyazlıların yakaladığı seride önemli rol oynayan Ghezzal-Larin-Aboubakar üçlüsü taraftara güven, rakiplere korku veriyor.

Büyük umutlarla göreve geldiği Beşiktaş’ta hayal kırıklığı yaşayan Abdullah Avcı, Karadeniz temsilcisine bambaşka bir hava getirmiş durumda. Gençlerbirliği’nden Berat’tan sonra ligin en iyi orta saha oyuncularından Bakasetas’ı Alanyaspor’dan alan bordo-mavililer, şüphesiz ileriye umutla bakıyor. Tecrübeli hoca, Yunan maestroyu kulübede oturtuyor. Hafta içinde Süper Kupa’yı kazanan camiada Ekuban-Nwakaeme-Djaniny triosunun performansı parmak ısırtıyor.

Maçın başlamasıyla Abdülkadir’in çıkması bir oldu. Orta saha oyuncusun kulübedeki hali içleri burkuyordu. Karşılaşma tam ısınıyordu ki bu sefer genç Rıdvan sedyeyle çıkıyordu. Hal böyle olunca da akıllara tarlayı andıran zeminler geliyordu. 16’da Abdülkadir’in yerine giren Baker, karşı karşıya pozisyonda Ersin’e takılmıştı.

İlk bölümde Avcı’nın planı tutmuştu. Savunma arkasına atılan uzun toplar etkili oluyordu. 23’te Ghezzal’in ortaya dönüşen isabetsiz şutuna Larin kafayı vuruyor, Uğurcan hata yapmıyordu. İlk faul maçın 27. dakikasında olmuştu. Türkiye düşünülünce, bu rüya gibiydi.

29’da Beşiktaş öndeydi. Rıdvan’ın yerine giren N’Sakala ortalamış, sezonun şimdiye kadar yıldızı Aboubakar kafayı yapıştırmıştı. İlk yarının sonlarında skor eşitleniyordu. Deplasman ekibinin en iyisi Nwakaeme’nin şutu önce Vida, ardından Montero’dan sekerek çizgiyi geçmişti. İlk devre gözlerimizin pasını silmişti, Ersin ve Uğurcan’ın kurtarışları olmasa, daha çok santra yapılırdı ya neyse…

İkinci yarıya Trabzonspor daha etkili başlıyor, sonradan Beşiktaş dengeyi sağlıyordu. Sahadaki oyun, futbol meftunlarını mest ediyordu. Çiçeği burnunda transfer Bakasetas, 62’de Berat’ın yerine oyundaydı. Hemen akabinde 63’te Karadeniz ekibi öndeydi. Hemen hemen her pozisyonda rakiplerini çırak çıkaran Nwakaeme kullanılan kısa kornerde çalımları müteakip Vitor Hugo’yu bulmuştu.

Önce Ekuban’ın kaleyi yalayan şutu, ardından N’Koudou’nun Uğurcan’da kalan füzesi… Arka arkaya yaşanan pozisyonlarla heyecan fırtınası bir türlü dinmiyordu. 77’de siyah-beyazlılar 10 kişi kalmıştı. Dorukhan’ın Flavio’ya tekmesine Halil Umut Meler tereddütsüz bir şekilde kırmızı göstermişti. Eksik kalan Kartal yüklenmeye devam ediyor, son anlarda Aboubakar altıpastan kafasına Uğurcan hayır diyordu. Uzatmalarda başka gol olmayınca, heyecan fırtınasında üç puan bordo-mavililerin oluyordu!

Beşiktaş bu sonuçla liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı. Yalçın’ın talebeleri biraz şanslı olsa, sonuç çok farklı olabilirdi. Yine de oyun planı olarak Avcı’nın yerine gelen Yalçın’ı mat ettiğinin altını çizmeli. Nwakaeme’nin yıldızlaştığı gecede Uğurcan’ın üç direk arasındaki performansı tek kelimeyle muhteşemdi. Genç file bekçisi, artık milli takımın kalesindeki yerini sanki sağlama alıyor sanki.

İlk 27 dakika faul olmayan maçta kalite o kadar yüksekti ki… Herkesin transfer konuştuğu günde, çimlerde muhteşem bir düelloya imza atan iki tarafa da helal olsun!