Kütahya merkezde hastane, ilçelerde ise hekim yok!

HABER MERKEZİ

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya merkezde devlet hastanesinin olmadığına, ilçe hastanelerinde ise ciddi derecede hekim eksikliği yaşandığına dikkat çekti. Kasap’ın hazırladığı listeye göre, Gediz Devlet Hastanesi’nde 11, Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde 5 ve Emet Devlet Hastanesi’nde 15 branşta hekim bulunmuyor.


“Kütahya’nın sağlık sorunlarını çözmekle yükümlü olan iktidar bu tabloya daha ne kadar seyirci kalacak?” diye soran Kasap, şöyle konuştu: “Kütahya, 18 yıldır sağlık yatırımları başta olmak üzere birçok alanda ihmal ediliyor. Gerek Meclis’e gerekse bizzat Sağlık Bakanı’na doktor eksiklikleri, Kütahya Şehir Hastanesi’nin bitirilmesi ve yapılması gerekenlerle ilgili taleplerimizi her fırsatta iletiyoruz; ama olumlu bir yanıt alamadığımız gibi verdiğimiz önergeler de cevaplanmıyor.”

HEKİMLER İLÇE İLÇE DOLAŞIYOR

Kütahya Şehir Hastanesi’nin 2020 yılında açılacağını duyuran iktidarın daha kentteki hekim eksikliklerini tamamlamaktan aciz olduğunu söyleyen Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:

kutahya-merkezde-hastane-ilcelerde-ise-hekim-yok-931136-1.
Dr. Ali Fazıl Kasap - CHP Kütahya Milletvekili



“Kütahya merkezde bir devlet hastanesi yok. Bir üniversite hastanesi yok. Şehir hastanesi 2020 yılında açılacak diye söz verdiler, hâlâ bekliyoruz. İlçelerimizde yer alan hastanelerimizde de birçok branş olmadığı gibi doktor eksiklikleri hat safhada. Merkezden doktorlarımız haftanın belli günleri bu eksiklikten kaynaklı ilçelere gidiyor. Merkezde oturan bir hasta o gün için doktora ulaşamıyor ya da randevu alamıyor. 2-3 ay sonrasına verilen randevular vatandaşımızı mağdur ediyor. Günde sayısız defa hemşerilerimden telefon alıyorum. Birçoğu randevu alamadığını, mağdur olduğunu belirtiyor ve benden bu konuda yardımcı olmamı istiyorlar.”

Kütahya’da yaşayan yurttaşların hastane ve hekim eksikliği nedeniyle çevre illere gitmek zorunda kaldığını belirten CHP Milletvekili Kasap, “2021 Türkiye’sinde Kütahya bu tabloyu hak etmiyor. Vatandaşlarımız bu mağduriyeti yaşamak istemiyor. Buradan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve iktidar partisinin Kütahya milletvekillerine sesleniyorum; Kütahya’nın sağlık çilesi ne zaman bitecek?” ifadelerini kullandı.