Kutalmış Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye 'ittifakı boz' mesajı

MHP kongresi öncesi parti yönetimi ile Alparslan Türkeş’in oğlu AKP miletvekili Tuğrul Türkeş arasındaki tartışmaya Türkeş’in diğer oğlu eski AKP milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş'de katıldı.

Kutalmış Türkeş, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 'Andımızın' okullarda okunmasının yasaklanması üzerinden seslenerek, “Devlet Bey, işte beklediğin an! Geç karşılarına: Devlet sözüm var Andımızı tekrar okutun ya da ittifakı bozarım' de!” dedi.

Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Andımızla' ilgili eski sözlerini Twitter'dan hatırlattı, Bahçeli'nin 45 saniyelik bir videosunu yayınladı.

Video ile birlikte Türkeş, Bahçeli'ye hodri meydan diyerek, "Devlet Bey, işte beklediğin an! Geç karşılarına: 'Millete sözüm var Andımızı tekrar okutun yada ittifakı bozarım' de! Gör bakalım okutuyorlar mı okutmuyorlar mı! Yaparsan Türk tarihine şerefle geçersin, yapmazsan MHP yi esir, kendini de rezil etmiş şekilde tarihe geçersin! Hodri Meydan!" ifadelerini kullandı.

Bahçeli Andımızın yasaklanmasıyla ilgili konuşmasında, "En az haftada bir gün o ikametgahın önünde Andımızı okutmazsam namerdim. Devlet dairelerinden sildiğin T.C' yi her tarafa tekrar yazdırmazsam namerdim. Bunların alayının hesabını da sormazsam namerdim. Ama Cenab-ı Allah ne büyük ki günü saati geldi, bir işaret koydu. Nedir o? 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu..." demişti.

Tweetinin altında ağabeyi Tuğrul Türkeş'e de Andımızın yasaklanmasıyla ilgili seslenen Ahmet Kutalmış Türkeş, "Sayın Tuğrul Türkeş, beni hiçbir zaman MHP üyesi dahi yapmadılar ama Siz MHP de başkan yardımcılığı yaptınız, o dönemde milliyetçiliğe ayak uzatmaya kalkanın ayaklarını kırarız diyordunuz! İşte sana fırsat! Madem Türkeş'in oğlusun BABAMIZA YAKIŞANI YAP KIR O BACAKLARI OKUT ANDIMIZI...''