‘Kutlu doğum’ gitti Mevlid-i Nebi geldi

Yandaş medya tarafından FETÖ projesi olduğu iddia edilen ‘Kutlu Doğum Haftası’nın ismi yönetmelik değişikliğiyle ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ olarak değiştirildi. Her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan haftanın artık Miladi Takvim’e göre değil Hicri Takvim’de yer alan rebiülevvel ayının 12’nci gününde başlayacağı belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Kutlu Doğum" ifadeleri "Mevlid-i Nebi" biçiminde değiştirildi. Haftanın başlangıcı ise Hicri Takvim'e göre rebiülevvel ayının 12'nci günü oldu.

Mehmet Görmez'den sonra Diyanet İşleri başkanlığına getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş 21 Eylül tarihinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hz. Peygamberin (SAV) doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir" demişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen medyada bir süre 'FETÖ' projesi olup olmadığı tartışılan Kutlu Doğum Haftası 1989'dan beri kutlanıyor. 'Kutlu Doğum Haftası’nın 2008 yılından itibaren 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz yıl ise başkanlık referandumu sebebiyle 16 Nisan sonrasına sarkıtılmıştı. Tartışmaların ardından hafta için değişiklikler yapılmasın kararlaştırılmıştı.