‘Kutsal mekânımız saldırı altında’

Gökay BAŞCAN

Dersim Ovacık’ta bulunan ve Alevi halkı için kutsal mekânlardan birisi olan Munzur Gözeleri için hazırlanan projeye tepkiler sürüyor. Proje nedeniyle Ovacık’tan gözelere giden yolu kapatan jandarma ibadet amacı dışında gelen kimseyi bölgeye almadı. Bunun üzerine Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile görüştü.

Görüşmeden olumlu sonuçlar alamadıklarını belirten Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Başkanı Haydar Ben, “Vali bey, STK’lerden, muhtarlardan ve inanç önderlerinden fikir alındığını söylüyor. Ama bu fikir alınanlar kim, kimse bilmiyor. Vali bey, kararlı olduğunu söylüyor.‘Bu projeyi yapacağız’ dedi.

Bayramda dışarıdan gelenlere piknik yapmak, mangal yapmak için verdiler. Sonra Vali bey buraları kirletiyorsunuz, o yüzden müdahale etmek lazım diyor.

Burayı korumak lazım, değiştirmek, yıkmak değil. Oraya bir çivi dahi çakılmaması gerekiyor. İbadet yerimiz şu an tehdit altında. Buraya sahip çıkacağız. İnanç yerlerimizin bize sorulmadan ‘düzenleme’ yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.