Kuveyt Havayolları'nın iş mülakatında hostes adaylarından iç çamaşırlarına kadar soyunmalarının istendiği iddia edildi. İspanya İş ve Toplumsal Güvenlik İnceleme Kurumu, iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

'Kuveyt Havayolları hostes adaylarından mülakatta soyunmalarını istedi' iddiası

Kuveyt Havayolları'nın hostes adaylarından soyunmalarını istediği iddia edildi.

İspanya merkezli haber sitesi El Diaro'ya konuşan ve gerçek kimliklerini paylaşmayan üç kadın, Madrid Havalimanı yakınındaki Meliá Barajas adlı otelde kasım ayında gerçekleşen işe alım mülakatında yaşadıklarını anlattı.

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre, havacılık sektöründe personel işe alımı hizmeti veren Meccti ajansının düzenlediği mülakatta, erkek bir yetkilinin önce gözlük takan ve vücudunun görünen kısımlarında yara izi ya da ben olan kişileri elediği bildirildi.

Daha sonra kadın bir yetkilinin, ayrı odaya alınan hostes adaylarından soyunmalarını istediği öne sürüldü. Adı Bianca olarak paylaşılan bir hostes adayı, kendisinden önce odaya giren kişinin ağlayarak dışarı çıktığını iddia etti.

23 yaşındaki kadın, kendisine sıra geldiğinde işe alım görevlisinin önce eteğini kaldırmasını istediğini belirtti. Bianca, görevlinin doğum lekesi, dövme ve yaraları kontrol ettiğini söyledi.

Bianca, daha sonra görevlinin üstünü çıkarmasını istediğini ve sadece sutyeniyle kaldığını savundu.

"HAYVANAT BAHÇESİNDE GİBİ HİSSETTİM"

Mariana da benzer şekilde mülakatta görevlilerin kendisinden soyunmasını istediğini, sutyen ve eteğiyle kontrolden geçtiğini ileri sürdü.

23 yaşındaki hostes adayı, "Hayvanat bahçesinde gibi hissettim. Görevli deftere sürekli not alıyordu" dedi.

Maria ise bazı kadınlara kilo vermelerinin, diğerlerinden de kilo almalarının istendiğini söyledi. 19 yaşındaki aday, işe alım görevlisinin kendisinden pantolonunu ve bluzunu çıkarmasını istediğini de iddia etti.

Ayrıca hostes adayları, seçilmeleri durumunda kendilerinden 1.900 euro ön ödeme talep edildiğini de savundu.

Öte yandan İspanya İş ve Toplumsal Güvenlik İnceleme Kurumu, iddialara dair soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kuveyt Havayolları ya da Meccti ajansı, Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph'ın ve El Diaro'nun yorum taleplerine yanıt vermedi.