İstanbul’a vereceği zararlar nedeniyle yoğun şekilde eleştirilen Kanal İstanbul Projesi’inde yeni bir ‘rant detayı’ daha ortaya çıktı. Kuveytli iş insanı Wael N Y Alnusef’in proje güzergâhında aldığı 53 dönüm tarlası ‘ticaret ve konut alanı’ oldu.

Kuveytli iş insanına da Kanal İstanbul piyangosu vurdu!

Toplumsal ve siyasal muhalefetin, bilim insanlarının İstanbul’a büyük zararlar vereceğini söylediği Kanal İstanbul Projesi’ne yönelik itirazları devam ederken, projenin ürettiği rant ekonomisine dair yeni detaylar da birbiri ardına ortaya çıkıyor.

Katar emirinin annesi ve Berat Albayrak’a çıkan ‘piyangonun’ ardından, Kuveyt vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef’in proje alanı içinde satın aldığı tarlasının değeri arttı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Türkiye’de Kuveyt devleti vatandaşı iş insanı Wael N Y Alnusef, 100 bin lira sermayeyle Nour Alkhaır Gayrimenkul Turizm şirketini kurdu. İstanbul Başakşehir’de bulunan şirketin, 21 Aralık 2018 tarihinde Arnavutköy Yassıören köyünde (Kanal İstanbul güzergahı) “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekarelik arazisi imara açıldı.

OTEL, AVM VE KONUT YAPILABİLİR

Yeni planlarda arazinin bir kısmı yol bir kısmı da ‘ticaret + konut’ alanında görünüyor. Araziye ‘zemin + 4 kat’ izni verildi. Böylece arazinin değeri de artmış oldu. Yeni planların notlarına göre ‘konut + ticaret’ alanlarına iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.