Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, "Talep 2 milyon civarında. Kuyruğa girenlerin yarısı ekmek alamadan evine dönmek zorunda kalıyor" dedi.

"Kuyruğa girenlerin yarısı ekmek alamadan evine dönüyor"

İstanbul'da fırınlarda 3.5 TL'ye kadar çıkan ekmek fiyatları nedeniyle İBB'ye bağlı Halk Ekmek'in 1.25 TL'ye sattığı 250 gramlık somun ekmek için büfelerin önündeki uzun kuyruklar kar yağışına rağmen devam ediyor. Kentteki son durumla ilgili bilgi veren Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, kar yağışı ile birlikte insanların evlere kapanmasıyla ekmek talebinin arttığını söyledi.

Günlük somun ekmek üretiminin 1.5 milyon seviyesine olduğunu belirten Nama “Bu bizim son kapasitemiz, bundan ötesi yok zaten. Fakat talep 2 milyon civarında. Yani büfecilerden aldığımız toplam talep bu kadar. Kuyruğa girenlerin yarısı ekmek alamadan evine dönmek zorunda kalıyor” dedi.

BÜFELERE GÜNDE 3 KEZ SERVİS YAPILIYOR

Sözcü'deki habere göre Nama, ekmek servislerinde kar yağışından kaynaklı mahalle aralarında kalan büfelerde bazı aksamalar yaşandığını, bunun dışında ciddi bir sorun olmadığını söyledi.

Ekmeklerin büfelere günde 3 kez servis edildiğini anlatan Nama, “Ekmeğe talep çok yoğun olduğu için ekmeğin geldiği saati bilen vatandaşlarımız erkenden gidip kuyruğa giriyor. Yoksa sıranın sonunda kalacak ve ekmeğini alamayacak. Zaten alamadan dönenler de oluyor” dedi.

Nama'nın verdiği bilgiye göre ekmek servisi büfelere, sabah 06.00, 09.00-10.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında 3 kez yapılıyor.