Kuzey Kıbrıs’ta, ülke vatandaşı olanlar ile çalışma ve oturma izni olanların karantina ve PCR test ücretlerinin hükümet tarafından karşılanmasına, turistlerin ise bu uygulamalarda ücrete tabi tutulmasına karar verildi.

Kuzey Kıbrıs’a gidecek olanlar için karantina şartları değiştirildi

Kuzey Kıbrıs’ta Bakanlar Kurulu’nun aldığı yeni kararla Kuzey Kıbrıs vatandaşı, çalışma, oturma izinli öğrenci olarak ikamet edenlerin karantina ve PCR test ücretlerinin hükümet tarafından karşılanmasına karar verilirken turist olarak gelecek olanların ise ücrete tabi olacağı duyuruldu.

Kuzey Kıbrıs’ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeni ile Türkiye ve İngiltere dahil, B grubu ülkelerden gelecek herkesin 7 Eylül itibari 7 gün süreyle karantinada kalması şartı getirilmiş ve karantina ücretlerinin de gelecek kişiler tarafından karşılanması şart koşulmuştu.

İHA’nın aktardığına göre, Bakanlar Kurulu, karantina ve PCR testi ücretleri konusunda karar değişikliğine gitti. Bakanlar Kurulu’nun aldığı yeni kararla Kuzey Kıbrıs vatandaşı, çalışma, oturma izinli öğrenci olarak ikamet edenler PCR test ücretlerinin hükümet tarafından karşılanmasına karar verirken turist olarak gelecek olanların ise ücrete tabi olacağı açıklandı.

Karara ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Covid-19’a karşı alınan ek tedbirler neticesinde 7 Eylül’den itibaren KKTC’ye getirilen karantina şartı ve bu kapsamda karantinaya girecek herkesin ücretini kendisinin ödeyeceği ile ilgili kararda değişikliğe gitti. Bakanlar Kurulu’nda alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre; Bakanlar Kurulu, Covid-19’a karşı alınan ek tedbirler neticesinde ülkemize 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren getirilen karantina şartı ve karantinaya girecek herkesin ücretini kendisinin ödeyeceği ile ilgili kararın; KKTC vatandaşı olanlar, çalışma izni olanlar, oturma izni olanlar ve ülkemize gelecek öğrencilerin karantina ve PCR test ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasına, bunun dışında kalanların karantina ve PCR test ücretlerini kendilerinin ödemesi şeklinde uygulanmasına ve işbu karara göre ücretten muaf olduğu halde belirtilen tarihten itibaren ödeme yapanların talep etmeleri halinde ödedikleri ücretlerin kendilerine iade edilmesine karar verdi.”