Partisinin cuma günkü Maraş kongresinde 15 Kasım'da (yarın) Devlet Bahçeli ile birlikte Kuzey Kıbrıs'a giderek kapalı kent Maraş'ta birlikte piknik yapacaklarını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kuzey Kıbrıslıların tepkisi sürüyor.

Kuzey Kıbrıs'ta Erdoğan protestosu: Özgür irademizle yürümek istiyoruz

HABER MERKEZİ

Baraka Kültür Merkezi, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı önünde açıklama yaparak Erdoğan’ın protesto etti.

Kapı önüne piknik sepetinin bırakıldığı açıklamada, “Ersin Tatar'a bıraktığımız bu sepeti, hafta sonu misafir edeceği Tayyip Erdoğan'a vermesini istiyoruz. Çünkü onların piknik yapıp çekip gideceği yer bizim için memlekettir. Bu memleket bizim ve biz yönetmek istiyoruz. İrademize müdahale edilmesini değil kendi yolumuzda özgür irademizle yürümeyi istiyoruz. Bu sebeple onlara 'tak sepeti koluna haydi herkes yoluna' diyerek bu sepeti armağan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

PİKNİK GÜÇ GÖSTERİSİDİR

Bağımsızlık Yolu'nun bugün düzenleyeceği eyleme de çağrı yapılan açıklamada “Adamızın kuzeyinde yakın zamanda gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, UBP, Ersin Tatar ve Ankara tarafından seçim malzemesi haline getirilerek açılan Maraş'ta bu pazar Erdoğan, kurmayları ve yerli işbirlikçileri bir piknik yapacaklarını duyurdular. Kıbrıslı Türk halkı olarak irademize, bağımsızlığımıza yıllardır müdahale eden, kardeş Türkiye halklarına yaptıkları zulmü bizlere de yapmaya çalışan AKP ve onun cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maraş'ta yapmayı planladığı pikniğin güç gösterisi olduğunun, milliyetçi duyguları kabartıp ada halklarını birbirine düşürmek amacıyla yapıldığının farkındayız. Bu pikniğin gözümüzde meşruluğu yok. Piknik yapmak için daha uygun yerler var. Pikniği sarayının bahçesinde yapabileceği inancıyla, sepetini koluna takıp gitmesini tavsiye ederiz.”

BAĞIMSIZLIK YOLU’NDAN EYLEM

Kuzey Kıbrıs solunun önemli bileşenlerinden Bağımsızlık Yolu da bugün pikniğe karşı eylem düzenleyecek. "Onlar mangala, biz alana" sloganıyla yapılacak eylem 14.00’de Taşkınköy Spor Kulübü lokalinde yapılacak. Bağımsızlık Yolu, “İradesine sahip çıkan, sağlık ve geçim için tepkisini göstermek isteyen tüm kesimleri birlikte ses vermeye” çağırdı.