Kuzey Kıbrıs'ta bir kişinin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı açıklandı

Kuzey Kıbrıs'ta koronavirüs alarmı

Kuzey Kıbrıs'ın Mağusa kentinde bir kişi Korona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan, G.E'nin Kıbrıslı olduğu ve tatil için gittiği Dubai'den, İstanbul aktarması ile dönmesinin ardından, Korona virüsü belirtileri göstermeye başladığı belirtildi.

KARANTİNAYA ALINDILAR

Belirtiler üzerine hastaneye kaldırılan hastanın beraberinde, İstanbul'dan gelen grubun bir kısmının da karantinaya alındığı bildirildi.

Hasta ve yanındaki tüm yolcuların Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde özel olarak Korona virüsü için hazırlanan yere sevk edilmesi bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanı Ali Pilli, 'Koronavirüs' şüphesiyle gözlem altına alınan hasta ile ilgili açıklama yaptı. Pilli, hastadan alınan örneklerin kesin teşhis için Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.

Pilli, Kuzey Kıbrıs vatandaşı 74 yaşındaki kadın hastanın, 15 gün önce turla Dubai'ye gittiğini ve bir hafta önce Kıbrıs'a döndüğünü, bugün de yüksek ateş şikayetiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiğini söyledi.

Doktorların ilk aşamada hastaya zatürre teşhisi koyduğunu açıklayan Bakan Pilli, hastanın Dubai'de korona virüsü taşıma riski olan Çinli turistlerle aynı ortamda bulunmuş olabileceğinden, tedbir amacıyla Lefkoşa'ya aktarıldığını kaydetti.

Pilli, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, hangi turla Dubai'ye gittiğinin tespiti ve diğer yolcuların sağlık durumunun da araştırıldığını ifade ederek test için hastadan alınacak örneklerin kesin teşhis için bu gece veya yarın Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

İHA