Kuzey Ormanları Savunması, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi ve KESK Tarım Orkam-Sen İstanbul Şubesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı basın açıklamasında Kuzey Ormanları'nın tümüyle muhafaza ormanı ilan edilmesini istedi.

"Kuzey Ormanları muhafaza ormanı ilan edilsin"

Haber Merkezi

Kuzey Ormanları Savunması, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi ve KESK Tarım Orkam-Sen İstanbul Şubesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında dün Kadıköy’de bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada Kuzey Ormanları'nın muhafaza ormanı ilan edilmesi talebi dile getirildi. Yaşam savunucularının katıldığı eylemde Validebağ Gönüllüleri, Don Kişot Bisiklet Kolektifi, DAYKO Vakfı, TEMA, Greenpeace, İklim Adaleti Koalisyonu, Validebağ Savunması, İklim Öncüleri, İkizdere Gönüllüleri, Saros Gönüllüleri katıldı.

Eylemde "Ormanlar sermaye değildir", "Ormanıma suyuma Saros'uma dokunma", "Kanala talana betona hayır", "Kömürün karasını değil zeytinlikleri savunacağız" sloganları atıldı.

"ORMANLAR AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA YÖNETİLMELİ"

“Orman ekosistemlerinin devamlılığının bozmadan yönetilmesi ilkesinden ödün vermeden ormanların donanımlı ve liyakatli yöneticiler eliyle aklın ve bilimin ışığında yönetilmesini ve geleceğe aktarılmasını savunuyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“21 Mart Dünya Ormancılık Haftasını/Gününü bu basın açıklaması ile başlatıyor ve etkinliklerimizin hafta içinde sergi, konferans, forum, ilköğretim okullarında doğa ve çevre sunumları, doğa yürüyüşleri ile devam edeceğini duyuruyoruz. Ana teması İstanbul ve çevresindeki Kuzey Ormanları’nın tümüyle muhafaza ormanı ilan edilmesi üzerine kurguladığımız bu etkinliklere, yurttaşlarımızı katılmaya, ormanlar ve özellikle ekosistem konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyor, daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya özlemiyle 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü kutluyoruz.”

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Ayrıca, Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri, yarın İstanbul ormanlarının son 20 yılda uğradığı talanı ele alan Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferans, resim sergisi ve Atatürk Kent Ormanı'nda düzenlenecek yürüyüş ile devam edecek.

MUHAFAZA ORMANI NEDİR?

Muhafazası zorunlu olarak görülen devlet ormanları, "muhafaza ormanı" şeklinde ifade ediliyor.