KYK’de ‘sistemleri bilimsel olarak tanıma’ bahanesiyle başkanlık propagandası!

HABER MERKEZİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) ‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ başlıklı konferanslarında başkanlık sistemi propagandası yapılıyor. Dün Edirne’de düzenlenen konferansta konuşan Yard. Doç. Dr. Selman Öğüt, “Bir arabanın iki şoförü olunca kaza yaptıklarında sorumlu belirleyemezsin” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan KYK, 2016’nın Mart ayından beri tüm illerde ‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ başlığıyla konferanslar düzenliyor. KYK’ye göre konferansların amacı şöyle: “KYK’lı gençlerin uluslararası düzeyde yönetim modelleri olan parlamenter sistemi, yarı başkanlık ve başkanlık sistemi kavramlarını bilimsel olarak tanımaları ve farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor.”

KYK’nin dün Edirne’de düzenledi konferansa Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve AKP’ye yakın düşünce kuruluşu SETA’nın direktörlerinden Yard. Doç. Dr. Selman Öğüt katıldı. ‘Sistemleri bilimsel olarak tanımak’ amacıyla yapıldığı belirtilen konferanstaki konuşmasında Öğüt, “Bir arabanın iki şoförü olunca kaza yaptıklarında sorumlu belirleyemezsin” diyerek başkanlık propagandası yaptı.

Öte yandan konferansta yapılan konuşmadan Twitter mesajıyla paylaşılan bu bölümü, diğer birçok kent adına kurulmuş KYK Twitter hesapları da takipçileriyle paylaştı.

kyk-de-sistemleri-bilimsel-olarak-tanima-bahanesiyle-baskanlik-propagandasi-252499-1.