Talep olmadığı gerekçesiyle kapatılan Malatya’daki KYK Hekimhan Öğrenci Yurdu’nun Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) devredileceği iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kurumların TÜGVA’ya kazanç sağlamak için verdiği mücadele takdire şayan(!)” sözleriyle tepki gösterdi.

"KYK yurdu TÜGVA’ya devredilecek" iddiası

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Malatya’nın Hekimhan İlçesi’ndeki Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, bölgede tercih edebilecekleri tek devlet yurdu olan Hekimhan Öğrenci Yurdu’nun kapatılması nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Geçen yıl yüksekokulda öğrenim gören 211 öğrenciden 100’ünün kaldığı yurdun kapatılmasına gerekçe olarak öğrenci sayısının ikiye düşmesi gösterildi.

Öğrencilerin yazın yurt ücreti ödememek için kayıtlarını sildirmesi nedeniyle mevcudu ikiye düşen yurdun bu gerekçeyle kapatılmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tepki gösterdi. Öğrencilerin tatil dönüşünde yurtsuz kaldığını belirten Ağbaba, “İnsanların aklıyla alay ediyorlar” diye konuştu.

Rektör, TÜGVA’ya yurdu gezdirdi

KYK’nin öğrenci yokluğu gerekçesiyle kapattığı Hekimhan Öğrenci Yurdu, önce Turgut Özal Üniversitesi’ne devredildi. Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, TÜGVA Malatya İl Temsilcisi’ne Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra kapatılan öğrenci yurdunu da gezdirdi. Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında olduğu TÜGVA’nın temsilcilerinin öğrenci yurdunda incelemelerde bulunması, “Yurt TÜGVA’ya mı devredilecek?” sorusuna yol açtı. İddialara ilişkin konuşan CHP’li Ağbaba, “Rektör ahde vefasını göstermiş. Koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı kendisini rektör atayan Cumhurbaşkanı’nın çocuğunun yönetimde olduğu vakfa yurdu devretmek için girişimde bulunmuş” dedi.

Darbe girişiminin ardından el konulan Ordu’daki Gülen yapılanmasına ait öğrenci yurdunun da TÜGVA’ya devredildiğini anımsatan Ağbaba, şöyle konuştu:

“Yurdu devralan Turgut Özal Üniversitesi de bu işi beceremeyecek gibi görünüyor. Yeni kurulan Turgut Özal Üniversitesi rektörünün geçtiğimiz günlerde yurt ve okula yaptığı ziyarette yanına TÜGVA Malatya İl Temsilcisini de alması üniversitenin yurdu devretmek için vakıf arayışına girdiğinin kanıtı. Rektörün ilk icraatı TÜGVA’ya yurt gezdirmek olmuş. Malatya Büyükşehir Belediyesi, binlerce liralık geliri olan TÜGVA’ya Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki Malatya Evleri’nden birini ücretsiz tahsis etmişti. TÜGVA’ya kazanç sağlamak için verdikleri mücadele takdire şayan(!)”