Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında “ODTÜ yurdu” tartışması yaşandı. Ağaçları kestirmemek için günlerce nöbet tutan öğrencileri unutan Bakan Kasapoğlu, “Öğrenciler o yurdun yapılmasını istiyordu. Milletvekilleri karşı çıktı” dedi

KYK yurdunu öğrenciler istiyormuş!

HÜSEYİN ŞİMŞEK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerine bütçe sunuşu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile muhalefet milletvekilleri arasında ODTÜ yurdu tartışması yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Bakan Kasapoğlu, AKP iktidarları döneminde yurtların yatak kapasitesinin önemli ölçüde arttığını söyledi. Yeni yurt projelerinin olduğunu da bildiren Kasapoğlu, öğrencilerin yapımını engellemek için uzun süre direndiği ODTÜ’deki öğrenci yurdu projesine değindi. Kasapoğlu, yurdun yapımının durdurulması konusunda muhalefet milletvekillerini suçlarken öğrencilerin ise yapıma rızasının bulunduğunu iddia etti.

Muhalefet milletvekillerinin yurda karşı çıkma nedenlerini anlayamadığını söyleyen Kasapoğlu, “ODTÜ için yurt planımız vardı, ihalesini yaptık her şeyiyle birlikte ama burada yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu iddia eden milletvekillerimiz bile bu yurda karşı çıktılar. Bunu ben açıkçası üzücü buluyorum” dedi.

Bakan Kasapoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, öğrencilerin ağaçların kesilmemesini istediğini hatırlattı ve bu nedenle karşı çıktıklarını söyledi. HDP’li Garo Paylan da öğrencilerin belirlenen alana yurt yapılmasını istemediğini söyleyerek, “Gidin oradaki öğrencilerle konuşun” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ise milletvekillerinin eleştirilerinin ardından rektörlüğün ve öğrencilerin aslında yurt yapımına razı olduklarını öne sürdü.

Öğrencilerin yurdun yapılması planlanan ormanlık alandaki ağaçların kesilmemesi için günlerce nöbet tutmalarının nedenine açıklık getirmeyen Bakan Kasapoğlu, “Öğrenciler istiyor. Üniversiteyle görüştük, rektörlükle görüştük. Biz gecekondu yapmıyoruz oraya. Bakınız, ODTÜ’deki öğrencilerimizin kaldığı yurtları da biliyorum ben. O yurtların ne şartlarda olduğunu da biliyorum” diye konuştu.